studio19 basiclogo  Athens / sound & multimedia team

utube button myspace button myspace button myspace button myspace button myspace button myspace button myspace button

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ

[ English ]

03/02/2017 - 26/02/2017

Βίντεο & προγραμματισμός πολυμέσων για την παράσταση :

"Ιωάννα της Λωραίνης "

από την Violet Louise

Joan of Arc 1

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Αθήνα

(Αίθουσα : BlackBox)

 

03 - 26 Φεβρουαρίου 2017
21:00

 

 

H Violet Louise και η δημιουργική της ομάδα ανοίγουν ξανά τα πρακτικά από τη δίκη της Iωάννας της Λωραίνης. Δημιουργούν με τη χρήση μουσικής, ήχου και οπτικών, μία σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της νεαρής χωριατοπούλας από το Ντομρεμύ, που έσωσε στις αρχές του 15ου αιώνα τη Γαλλία από την αγγλική εισβολή.
 
Tελικά τι ήταν η Ιωάννα; Μάγισσα ή Αγία; Πλάσμα προικισμένο με ασυνήθιστες ιδιότητες ή ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός συστήματος που την πρόδωσε όταν εξυπηρέτησε τους σκοπούς του; Eνας άνθρωπος ονειροπόλος ή μία φιλόδοξη, ευφυής γυναίκα που ήξερε ότι για να γραφτεί στην ιστορία, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα των αντρών και όχι με οικόσιτες εργασίες.
 
Η Ιωάννα εκπροσωπεί τις νέες δυνάμεις που συγκρούονται με τους παλαιούς αλλά ακόμα ισχυρούς θεσμούς Η Καθολική εκκλησία, η ιερά Εξέταση, η Φεουδαρχία. Γι᾽αυτό το λόγο και η εξόντωσή της από το σύστημα, είναι αναπόφευκτη. Οι κατήγοροί της δεν είναι άτομα λιγότερα ηθικά ή περισσότερο ραδιούργα από κάποια άλλα. Υπερασπίζονται με σθένος τις κυρίαρχες δυνάμεις.Ήταν οι ιστορικές συγκυρίες όμως που βοήθησαν την Ιωάννα να πραγματοποιήσει το όραμα της. Γεννιέται η ιδέα του έθνους που σηματοδοτεί το πέρασμα από το μεσαίωνα στο νεώτερο κόσμο.
 
 
Αυτή η ιδέα είναι το πιο ισχυρό της ὀπλο στο πεδίο της πολιτικής και στο πεδίο της μάχης. Όταν και οι δύο πλευρές που συγκρούονται πιστεύουν στον ίδιο Θεό (Αγγλοι και Γάλλοι στον Εκατονταετή Πόλεμο), καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να σηκώνεις το λάβαρο και να ζητάς να παραδοθεί ο αντίπαλος γιατί είναι θέλημα Θεού.
 
Η Ιωάννα είναι η περίπτωση του ανθρώπου που δε θέλει να  ανήκει σε καμιά ομάδα. Ο άνθρωπος που  προχωρά μονάχος και με τέτοια φόρα, που στο τέλος καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και η πορεία αυτών των ανθρώπων είναι προδιαγεγραμμένη. Αν η Ιωάννα ερχόταν και πάλι στη ζωή, το ίδιο θα γινὄταν, όπως γράφει και ο Μπέρναρντ Σω στη δική του θεατρική εκδοχή για την Ιωάννα της Λωραίνης. Θα την έκαιγαν στην πυρά.
Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί αγίους ούτε ιδεολόγους. Αυτοί οι παράλογοι όμως άνθρωποι είναι και οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το ποτάμι της ιστορίας. Τέλος ας αναλογιστούμε τι εικόνες φέρνει στον καθένα μας η λέξη Μεσαίωνας.Και αν η βαρβαρότητα του Μεσαίωνα χαρακτηρίζεται (εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται) ως σκοτεινἠ περίοδος για την ανθρωπότητα, τότε τι συμβαίνει στον "εξανθρωπισμένο και εκπολιτισμένο" 21ο αιώνα Μήπως  ένα ακόμα πιο αιμοδιψές σύστημα, πνίγει ακαριαία σήμερα κάθε είδους ανθρώπινη ελευθερία και εξοντώνει με συνοπτικές διαδικασίες όποιονδήποτε καθίσταται απειλή για την κοινωνική ειρήνη και ευταξία; 

 

 

Ταυτότητα της παράστασης

Παίζουν: Violet Louise, Παναγιώτης Γαρμπής
 
Σκηνοθεσία  - μουσική – δραματουργία κειμένου: Violet Louise
Σχεδιασμός φωτιισμού : Aποστόλης Κοτσιανικούλης
Σύλληψη οπτικών υλικών : Violet Louise
Βίντεο,3D Βίντεο και οπτικός σχεδιασμός : Bασίλης Κουντούρης ( studio19st)
Τeaser και κινηματογραφικά πλάνα  : Blaec Cinematography
Τrailer : Nίκος Λεβαντής
Σκηνικά αντικείμενα: Μαριάννα-Τζιζλάκη Κοτσανού
 
H ομάδα: Παναγιώτης Γαρμπής, Νίκος Λεβαντής, Λίλιαν Ξυδιά, Λουίζα Κωστούλα, Βασίλης Κουντούρης, Κώστας Μπώκος, Θωμάς Οικονομάκος, Μάκης Φάρος, Μαριάννα-Τζιζλάκη Κοτσανού, Άρης Παυλίδης
 
Ευχαριστίες στους: Γιάννη Μαυριτσκη και Ελίνα Μαντίδη

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

[ English ]

25/01/2017 - 19/02/2016

Σχεδιασμός ήχου, σχεδιασμός βίντεο & μίξη ήχου για την παράσταση :

"Δον Ζουάν "

Σκηνοθεσία Μηχαήλ Μαρμαρινός

Don Juan

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

(Κεντρική Σκηνή)

 

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
20:30

 

Επίσκεψη στο μύθο του Δον Ζουάν και στο κείμενο του Μολιέρου.

 

 

Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, το έργο που πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, ανεβαίνει σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ακροβατώντας στα σύνορα δύο γλωσσών: του σινεμά και του θεάτρου.

Ο Δον Ζουάν, αυτός ο αιώνιος εραστής, που ζει μέσα από τα πάθη του, που είναι σε μια διαρκή κίνηση, που αδημονεί να γευτεί τις χαρές της ζωής, ο σκεπτικιστής που δεν αρνείται να διαπραγματευτεί με το μεταφυσικό, προκαλεί τη συντηρητική κοινωνία της κάθε εποχής, αμφισβητώντας κανόνες, αναδεικνύοντας την υποκρισία, παραβιάζοντας κοινωνικά ταμπού. Με την αξεπέραστη γοητεία του, την αίσθηση ελευθερίας που τον διαποτίζει και το οξύ πνεύμα του, εκθέτει τους εχθρούς του αλλά και τον εαυτό του.

Ένας ήρωας-μύθος και ένα έργο-αίνιγμα που θίγει μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης: την επιθυμία, το φόβο, την ελευθερία. «Ένα πρόσωπο-σημείο μέσα στο χάρτη του ανθρώπινου πόθου, του ανθρώπινου φόβου, τόσο πραγματικό όσο ένα μετείκασμα, τόσο φαντασιακό όσο ένα ποίημα» σημειώνει ο Μαρμαρινός. «Μια πλασματική, ψεύτικη επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε ό,τι υποδύεται σταθερότητα, γεμάτη θύματα πραγματικά και φανταστικά».

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση κειμένου Μολιέρου: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Δραματουργία: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Έρι Κύργια
Μουσική – Μεταγραφή Don Giovanni του Μότσαρτ: Δημήτρης Καμαρωτός
Διαμόρφωση Χώρου: Kenny McLellan
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Επιμέλεια Κίνησης: Τάσος Καραχάλιος
Σχεδιασμός Ήχου: Κώστας Μπώκος
Μίξη ήχου παράστασης: Κώστας Μπώκος
Σχεδιασμός Βίντεο: Bασίλης Κουντούρης
Βίντεο Μοντάζ: Kωνσταντίνος Αρβανιτάκης                             
Φωτογραφίες - Βίντεο γυναικών: Έφη Γούση
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Ιωάννα Μπιτούνη
Βοηθός Ενδυματολόγου: Eβελίνα Δαρζέντα
Βοηθός Σκηνογράφου: Άννα Σαπουνάκη
Μακιγιάζ: Kατερίνα Μιχαλούτσου
Κατασκευή Περουκών: Σωτήρης Πατεράκης
Ειδικές Κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη
Κατασκευή Σκηνικού: Στέλιος Λαμπαδάριος
Κατασκευή Κοστουμιών : Bεστιάριο

Υπεύθυνη Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Γιάννος Περλέγκας (Σγαναρέλ)
Χάρης Φραγκούλης (Δον Ζουάν)
Έλενα Μαυρίδου (Ελβίρα)
Γιάννης Βογιατζής (Δον Κάρλος)
Ευαγγελία Καρακατσάνη (Σαρλότ)
Τάσος Καραχάλιος (Πιερρό)
Έφη Γούση (Ματιουρίν)
Adrian Frieling (Δον Λουί)
Ντένης Μακρής (Φρανσίσκ, ένας φτωχός)
Ilya Algaer (Δον Αλόνς)

Χορός
Χορωδία των γυναικών

Σοπράνο: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Ακορντεόν: Στέλιος Κατσατσίδης

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ευχαριστoύμε από καρδιάς τον Κώστα Λαμπρόπουλο για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη. Επίσης, τη Μαριάννα Ζαχαριάδου για τη βοήθειά της στο ενδυματολογικό τμήμα, τον Ανδρέα Σταυρουλάκη, τον Αντώνη Κουνέλλα, τον Δημήτρη Χατζηβογιατζή, τη Δάφνη Κολυβά, τη Σοφία Πιτάκα, την «Ακτίνα» Ανώτερη Επαγγελματική Ιδιωτική Σχολή Χορού, το "Atelier De Beaute" Εκπαιδευτικός Όμιλος Data Type και την εταιρεία IDER.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με αγγλικούς υπέρτιτλους τα Σαββατοκύριακα 4-5, 11-12 και 18-19 Φεβρουαρίου 2017 (Μετάφραση υπερτίτλων: Μέμη Κατσώνη).

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

[ English ]

BLACK BOXES ON TOUR :

ΓΑΛΛΙΑ 11/01/2017 - 29/01/2017

ΑΥΣΤΡΙΑ 08/09/2016 - 26/10/2016

Σχεδιασμός πολυμέσων, προγραμματισμός & ηχητικός σχεδιασμός για την εγκατάσταση :

"It's Time To Open The Black Boxes! "

a project by Danae Stratou

BlackBoxesOnTourFrance1

La Gaîté lyrique - ΠΑΡΙΣΙ

(Γαλλία)

 

11 - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 

Exhibition, Lanceurs D'Alert.
Danae Stratou participation with the project:
It’s Time to Open the Black Boxes!.
Curator: Marie Lechner. La Gaite Lyrique, Paris, France, (2017). 


 

It’s time to open the Black Boxes! is a participatory art project initiated by artist Danae Stratou. In these times of multiple crises shaking the world to its core, it is easy to fall into a fear-induced state of paralysis. This artistic project is a reaction to that perspective. Danae Stratou invites you to participate actively in the project by suggesting a word.

 

Περιγραφή

Είναι μια εγκατάσταση που αποτελείται από εκατό κουτιά κατασκευασμένα από χοντρό αλουμίνιο. Η ιδέα του μαύρου κουτιού, που υπάρχει και στα αεροπλάνα, είναι ότι όταν ανακαλυφθεί και ανοιχτεί, μπορεί κανείς ν’ αναλύσει γιατί επήλθε μια καταστροφή, ένα ατύχημα. Η δική ιδέα μου είναι ότι, ανοίγοντας αυτά τα κουτιά και βγάζοντας στη φόρα τα μυστικά που μας ταλαιπωρούν όλους, μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν διάλογο. Αλλά την έκθεση αυτή την κάτω πριν απ’ το ατύχημα και όχι μετά από αυτό. Έχει, λοιπόν, μία αίσθηση ωρολογιακής βόμβας που πρόκειται να σκάσει, γιατί βλέπεις εκατό κουτιά στοιχισμένα στον χώρο, που έχουν από τη μία άψογη κατασκευή και από την άλλη κάτι που σε τρομάζει, γιατί το ματ μαύρο χρώμα τούς ρουφάει το φως, είναι σαν μικρές μαύρες τρύπες. Υπάρχει και αυτό το στοιχείο του ημιδιάφανου καθρέφτη που έχουν στο εσωτερικό τους και που από μακριά μοιάζει με τοξικό υγρό. Το πρώτο που αντιλαμβάνεσαι όταν μπαίνεις στον χώρο της γκαλερί είναι ήχοι από βόμβες που σκάνε και beeps, και όλο αυτό σου δημιουργεί μία αίσθηση άγχους. Επίσης, το κάθε κουτί κρύβει μέσα του μια λέξη και κάποιους αριθμούς που βλέπεις ανοίγοντάς τα. Η κάθε λέξη ακολουθείται από έναν αριθμό που εννοιολογικά υποστηρίζει την κάθε λέξη και είτε αυξάνεται από το μηδέν και φτάνει σε ένα καθορισμένο νούμερο, είτε γίνεται το αντίστροφο. Στο τέλος, όταν φτάσει στο ανώτατο ή κατώτατο σημείο, γίνεται μία έκρηξη ή δημιουργείται ένα flatline, που είναι η γραμμή του θανάτου.

BLACK BOXES CREDITS

Project Collaborators:
Research & Catalogue Text: Yanis Varoufakis
Catalogue Text: Sozita Goudouna
Video Design: Danae Stratou & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound Synthesis: Costas Bokos & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound mixing & mastering: Costas Bokos (Studio19st)
Sound Design: Danae Stratou & Costas Bokos (Studio19st)
Audio & Video Post Production : Studio19st
Aluminum boxes manufacturing: ELVAL S.A. Partheniou SA, Mevaco SA
Research consultants: John Bennett, Maria Papanikolaou

France | Paris :

Chargée de production : Camille Dumas
Régisseur général des expositions : Vincent Lecerf
Assistante de production : Ana Gouzenne

 

GLOBART

Βιέννη - Αυστρία

 

BlackBoxesOnTour1

Μουσείο Krems - Krems

(Αυστρία)

 

08/09/2016 - 26/10/2016

 

Organised in the context of Globart Academy 2016,

Krems, Austria, (2016).

Curator: Heidmarie Dobner. Museumkrems.


Europa erlebt zurzeit eine politische Krise. Es ist allerdings nicht die Krise, vor der uns populistische Parlamentarier und demokratiefeindliche Demagogen warnen wollen. Krisenhaft ist vielmehr, dass sich die Angst schürenden und hetzenden Stimmen Gehör verschaffen. Krisenhaft ist, dass wir in die Falle eines engherzigen Reaktionismus tappen, der einfache Lösungen verspricht aber leider nur zu einer Verschärfung der Krise beiträgt. In Österreich stehen wir am 22. Mai vor einer Wahl, die die Stimmung maßgeblich in die eine oder andere Richtung lenken kann. Eine Wahl, die parlamentarisch eher Symbolcharakter hat, aber zivilgesellschaftlich den entscheidenden Impuls geben kann, damit wir uns als Gemeinschaft unserer Verantwortung in der Welt stellen oder nicht.

 

 

 

Bis dahin und über die Präsidentschaftswahl hinaus, unabhängig von ihrem Ausgang, müssen wir dieses Problem in die Öffentlichkeit tragen und darüber diskutieren. Die Installationskünstlerin Danae Stratou wagt in ihrer aktuellen Kunstinstallation „ It's Time to Open the Black Boxes “ diesen Versuch. Was beängstigt oder bedroht mich am meisten oder was muss am dringendsten bewahrt werden? Diese Frage stellt sie mit symmetrischer Dringlichkeit buchstäblich in den Raum. Dazu braucht es viele Personen, die sich an der Installation beteiligen, denn Stratous Werk ist keineswegs abstrakt sondern eine lebendige Reflektion des gesellschaftlichen Zeitgeistes.


Black Boxes_ The digital version
from Vital Space Projects on Vimeo.

 

BLACK BOXES CREDITS

Project Collaborators:
Research & Catalogue Text: Yanis Varoufakis
Catalogue Text: Sozita Goudouna
Video Design: Danae Stratou & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound Synthesis: Costas Bokos & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound mixing & mastering: Costas Bokos (Studio19st)
Sound Design: Danae Stratou & Costas Bokos (Studio19st)
Audio & Video Post Production : Studio19st
Aluminum boxes manufacturing: ELVAL S.A. Partheniou SA, Mevaco SA
Research consultants: John Bennett, Maria Papanikolaou

Austria | Vienna :

Secretary General : Mag. Pippa Belcredi
Organisation/ Project : Mag. Veronika Grubmann


 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

20/04/2016 | 22/05/2016 - 23/05/2016

Σχεδιασμός ήχου, μίξη ήχου, βίντεο & προγραμματισμός πολυμέσων για την παράσταση :

"ΤΡΩΑΔΕΣ " - " του Ευριπίδη "

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Violet Louise

theatres1en

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Αθήνα

(Αίθουσα : Θέατρο)

 

Κυριακή 22 Μαΐου & Δευτέρα 23 Μαΐου
20:30

 

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (αίθουσα αετωμάτων),
στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

[ Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 19:30 ]

 

Οπτικοακουστική σκηνική αφήγηση βασισμένη στις Τρωάδες του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη και σκηνοθεσία-μουσική Λουΐζας Κωστούλα (Violet Louise)

Το πρωτότυπο έργο «Τρωάδες», γραμμένο το 415 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, αποτελεί ένα βαθύ κατηγορώ προς τους Αθηναίους για την επεκτατική πολιτική τους, οι οποίοι αφού πρώτα κατέσφαξαν τους Μηλίους, στη συνέχεια έκαναν προετοιμασίες για να εκστρατεύσουν εναντίον της Σικελίας. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην καταστραμμένη από τους Έλληνες Τροία. Οι γυναίκες της Τροίας, με εξέχουσα μορφή την βασίλισσά τους, την Εκάβη, ετοιμάζονται να οδηγηθούν με τα ελληνικά καράβια σκλάβες στην Ελλάδα.

Οι «Τρωάδες» αποτελούν ένα κείμενο που προσφέρεται από κάθε άποψη για τη δημιουργία μίας σύγχρονης μορφής αφήγησης. Βασικός θεματικός άξονας του έργου, είναι η απώλεια και ο αποχαιρετισμός ενός λαού προς την πατρίδα και τους νεκρούς που αφήνει πίσω.

H παράσταση είναι μία σκηνική αφήγηση που μεταφέρει στο σήμερα το συγκλονιστικό έργο του Ευριπίδη, ιδωμένο μέσα από την μοναδική μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη, προάγοντας το πάντοτε υπαρκτό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Βασίζεται στην χρήση οπτικών και ηχητικών πολυμέσων καθώς και τρεις ηθοποιούς - performers.

Σύνθεση και υλοποίηση στηρίζονται σε ειδικό ηχητικό σχεδιασμό (χρήση τετραφωνίας, μία ζώνη από τέσσερα ηχεία ανάμεσα στα οποία είναι τοποθετημένοι οι θεατές) και τρεις ηθοποιούς. Τα οπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι λήψεις, ειδικά επεξεργασμένες, από φυσικά τοπία, εικόνες ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φαντασιακό που εντείνουν την αίσθηση της απώλειας του φυσικού χώρου, του χρόνου, της μνήμης των γυναικών που οδηγούνται στο δρόμο της σκλαβιάς.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία, μουσική, σύνθεση ήχου: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)
Οπτικός Σχεδιασμός: Βασίλης Κουντούρης (Studio 19)
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κώστας Μπώκος (Studio19)
Δημιουργική ομάδα στα οπτικά υλικά: Νίκος Λεβαντής, Λουΐζα Κωστούλα, Βασίλης Κουντούρης
Κοστούμια: Λἰλιαν Ξυδιά
Βοηθός σκηνοθέτη: Eλίνα Μαντίδη

Ερμηνεύουν: Αγλαΐα Παππά, Παναγιώτης Γαρμπής, Λουΐζα Κωστούλα

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]


19/02/2016 - 19/04/2016

Σχεδιασμός ήχου, βίντεο & προγραμματισμός πολυμέσων για την παράσταση :

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ - σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου

 

Romeo&Juliet

19 Φεβρουαρίου - 19 Απριλίου 2016 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τετάρτη και Κυριακή : 19:00
Πέμπτη και Παρασκευή : 20:30
Σάββατο : 21:00

Κάπου, σε μια παράξενη χώρα, δύο Ιουλιέττες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος, μια μέτζο σοπράνο και 34 νέοι ηθοποιοί, ερωτεύονται, τραγουδούν, χορεύουν, παλεύουν συγκρούονται, παθιάζονται, αναζητούν την ζωή…. Μαζί τους …… ο Ακύλλας Καραζήσης και η Μαρία Σκουλά. Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής Γιώργος Κατσής, Αντώνης Σταμόπουλος


Δεν είδα ποτέ τον έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ως μια ρομαντική ιστορία, αλλά ως μια πράξη «βίας ενάντια στη βία της εξουσίας». Εξαρχής με γοήτευε αφενός η περιγραφή της βεντέτας που ταλανίζει μια ολόκληρη κοινωνία κι αφετέρου η ιδιότυπη αίσθηση του χρόνου που αναδύει το έργο. Ο πατριαρχικός κόσμος του έργου, ένας κόσμος καμίας επιλογής και καμίας διαφυγής, κυριαρχείται από το μίσος με το οποίο γαλουχούνται οι ήρωες…

Κωνσταντίνος Ρήγος


Συντελεστές :

Μετάφραση: Δημήτριος Βικέλας
Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργική επεξεργασία: Έρι Κύργια
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Χρήστος Τσόγκας
Σχεδιασμός Ήχου, βίντεο & προγραμματισμός πολυμέσων: Κώστας Μπώκος, Βασιλης Κουντούρης (Studio 19)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά, Άγγελος Παναγόπουλος
Βοηθός Χορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Αχτάρ Αλέξανδρος, Επιθυμιάδη Δανάη, Καραούλης Γιάννης, Καραχανίδης Αναστάσιος, Κατσής Γιώργος, Παναγιώτης Μπρατάκος, Παϊταζόγλου Κίττυ, Πλεμμένος Κωνσταντίνος, Σταμόπουλος Αντώνης.
Πατήρ Λαυρέντιος: Ιερώνυμος Καλετσάνος
Παραμάνα: Άρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο) / Λητώ Μεσσήνη (υψίφωνος)
Διεύθυνση παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος.

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

24 /02/2015

Ηχητικός Σχεδιασμός για την παράσταση :

H Όπερα της Πεντάρας - Σκηνοθεσία : Γιάννης Χουβαρδάς

 

Threepenny Opera

«Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ», το αριστουργηματικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς από τις 24 Φεβρουαρίου σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Ένας μεγάλος, ενιαίος χώρος μαζικής εργασίας, όπου συνυπάρχουν, συμβιώνουν και συγκρούονται μέχρις εσχάτων, μέρα και νύχτα, όλες οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που απαρτίζουν την τόσο ιδιότυπη, αλλά και τόσο οικεία κοινωνία της «Όπερας»: ζητιάνοι, πόρνες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί, μικρά και μεγάλα αφεντικά, αλλά και το υπέρτατο, αόρατο αφεντικό, πάνω από όλα και όλους. Κοφτές, κινήσεις, καταιγιστικός ρυθμός, πυκνά γκρουπαρίσματα των ηθοποιών, σβέλτο, ειρωνικό ύφος στον λόγο και η ανυπέρβλητη, διεγερτική, τζαζίστικη μουσική του Κουρτ Βάϊλ.


Συντελεστές :

Μετάφραση έργου: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Σκηνικά παράστασης: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Ενορχηστρωτική επιμέλεια – διεύθυνση ορχήστρας : Θοδωρής Οικονόμου
Δημιουργία βίντεο: Δημοσθένης Γρίβας
Φωτισμοί σκηνής: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωνητική Διδασκαλία: Μιχάλης Παπαπέτρου
Κινησιολογική Επιμέλεια: Αμάλια Μπέννετ
Α' Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσσα Τριανταφύλλη
Β' Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Βαμβούκος Ιωάννα Μπιτούνη
Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Μπώκος (studio19st)
Βοηθός ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρή
A' Βοηθός σκηνογράφου: Θάλεια Μελισσα Β' Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Σπανιά
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Μακχήθ: Χρήστος Λούλης Κυρία Πήτσαμ: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Κύριος Πήτσαμ: Άγγελος Παπαδημητρίου Τζέννυ: Λυδία Φωτοπούλου Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν: Νίκος Καραθάνος Πόλλυ: Νάντια Κοντογεώργη Λούσυ: Κίκα Γεωργίου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Αντίνοος Αλμπάνης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελίζα Γεροντάκη, Έφη Γούση, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ελένη Μπούκλη , Βασίλης Μυλωνάς, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Νίκα, Γιώργος Τζαβάρας
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : Πιάνο: Θοδωρής Κοτεπάνος Κρουστά: Μαρίνος Τρανουδάκης Κοντραμπάσο: Χάρης Μέρμυγκας Μπαντονεόν: Κώστας Ράπτης Σαξόφωνο alto – κλαρινέτο: Σπύρος Νίκας Φαγκότο: Βασίλης Πριόβολος Κιθάρες – μπάντζο: Αλέξανδρος Παπαρίζος Τρομπέτα: Διονύσης Αγαλιανός Τρομπέτα: Τάσος Βιτσεντζάτος Τρομπόνι: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος Σαξόφωνο σοπράνο: Δημήτρης Χουντής Σαξόφωνο τενόρο – φλάουτο: Τάσος Φωτίου

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

[ English ]

03/12/2015

Μίξη Ήχου για την ταινία :

ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - του Μανούσου Μανουσάκη

 

OYZERI TSITSANIS

Υπόθεση:
Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η ιδέα για την ταινία υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που πρωτοδιάβασα το βιβλίο. Ήταν ένα από τα ωραιότερα αναγνώσματα που έχουν πέσει στα χέρια μου και είπα ότι αυτό πρέπει να γίνει ταινία. Κι έτσι έγινε. Με τράβηξε η ουσία του βιβλίου.  Το γεγονός ότι μέσω μιας ερωτικής ιστορίας και ενός μεγάλου λαϊκού συνθέτη μπορούσαμε να καταδείξουμε τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων και την πραγματική φύση του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού σε κάθε του μορφή.

Την ταινία τη δουλεύαμε μαζί με τους σεναριογράφους εδώ και 3-4 χρόνια, μελετώντας το θέμα της με ιστορικούς συμβούλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν επιβιώσει από τα γεγονότα και γνωρίζουν, εκτός από την ιστορία,  και την καθημερινότητα της εποχής. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που δεν υπάρχει πια, τη ζοφερή και κατοχική Θεσσαλονίκη του 1942, με τον  Τσιτσάνη, έναν παρατηρητή της εποχής του, να ανοίγει  το Ουζερί Τσιτσάνης, που φαντάζει σαν ένα διάλειμμα ψυχής. Έτσι, η Γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης. H μουσική του Τσιτσάνη αφέθηκε στα έμπειρα χέρια του Θέμη Καραμουρατίδη, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την ταινία μουσικά σύγχρονη, με νέες ενορχηστρώσεις παλιών τραγουδιών, με σεβασμό στον αυθεντικό ήχο, αλλά και με καινούρια κομμάτια που θα χαράξουν τη δική τους πορεία.

Αυτή η ιστορία, παρ’ όλη την χρονική τοποθέτησή της, εμβαθύνει σε σύγχρονα γεγονότα, όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία,  ο νεοναζισμός που ελλοχεύουν απειλητικά στην ελληνική και διεθνή κοινωνία. Γυρίζοντας αυτή την ταινία,  στόχος μου είναι να θυμίσω εκείνα τα εγκλήματα σε όσους αποφάσισαν να τα ξεχάσουν και να τα μάθουν όσοι δεν τα γνωρίζουν. Εγκλήματα που έγιναν από ανθρώπους «της διπλανής πόρτας».
Σαν άνθρωπος πιστεύω ότι από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι την τελευταία μας ώρα πάνω στη Γη, έχουμε ένα και μόνο καθήκον: να παίρνουμε θέση απέναντι στα γεγονότα. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν δεν είμαστε μέρος της λύσης, είμαστε μέρος τους προβλήματος.

Μανούσος Μανουσάκης


Παίζουν :
Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά–Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Γιάννης Αϊβαζής, Ξανθή Γεωργίου, Θοδωρής Αντωνιάδης

 

Συντελεστές :

Είδος ταινίας: Δράμα, Βιογραφική, Μουσική
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Σενάριο: Βασίλης Σπηλιόπουλος,Άντα Γκουρμπαλή, Μανούσος Μανουσάκης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του)
Παραγωγός : Μαρία Μανουσάκη
Οργάνωση Παραγωγής : Γιώργος Παπαδάτος
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Σχεδιασμός Ήχου : Μανώλης Μανουσάκης
Μιξάζ : STUDIO 19 - Κώστας Μπώκος
Οπτικά Εφέ: Αντώνης Νικολάου
Ήχος: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Διανομή: Feelgood
Παραγωγή: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.
Συμπαραγωγή: OTE TV, ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ
Με την υποστήριξη: TOPCUT MODIANO, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Εικόνα: Έγχρωμη
Έτος Παραγωγής: 2015
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 116'

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

07 - 08 /11/2015

Ηχητικός Σχεδιασμός, Μίξη Ήχου, Color Correction και Digital Mastering (DCP) για το :

ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ - Μία ταινία του Νίκου Κορνήλιου

 

The Cypress Deep Down

"ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ" Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015.
Πρεμιέρα Σάββατο 7/11 στις 20:00.
Κυριακή 8/11 στις 15:00,
αίθουσα Τ. Μαρκετάκη.

1/12/2015 : Ο Νίκος Κορνήλιος παρουσιάζει το "Κυπαρίσσι του Βυθού" στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Ώρες προβολής στην Ταινιοθήκη: 20:00.

"Το Κυπαρίσσι του Βυθού" στο Όσλο, στο φεστιβάλ Ποιητικού Κινηματογράφου, 4 με 7 Φεβρουαρίου 2016

 


"Μπαίνει στη ζωή σου μαθαίνει λεπτομέρειες / από το παρελθόν σου από το σώμα σου / από τις καθημερινές σου συνήθειες / Η ζωή χωρίς αυτήν την ελεητική παρουσία / δεν έχει πια νόημα - και ξαφνικά / φεύγει και η ζωή δεν έχει νόημα......Το πένθος / διαρκεί έναν καιρό κι αν ζήσεις - που θα ζήσεις / αρχίζεις ξανά ν' αφηγείσαι τις ίδιες λεπτομέρειες / από το παρελθόν, ν' αφήνεις το σώμα σου / σ' ένα άλλο σώμα, να μοιράζεσαι ξανά την κάθε σου μέρα / Η επανάληψη αυτή σε μαθαίνει. Σε μαθαίνει ν' αγνοείς / τη βεβαιότητα των καταφάσεων. Σε μαθαίνει ν' αγνοείς / την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική μιας ζωής με νόημα."

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Αν ποίηση είναι αυτό που απογυμνώνει τις λέξεις και τις ωθεί στα όρια τους, άρα στη σιωπή, τότε ποιητικός κινηματογράφος είναι αυτός που ωθεί τις εικόνες στην παύση τους, στο «σβήσιμό» τους. Που επαναφέρει, δηλαδή, το βλέμμα από την εικόνα στην πραγματικότητα. Αν μπορούμε να βλέπουμε δεν έχουμε ανάγκη τις εικόνες, τον κινηματογράφο. Αν μπορούμε να ζούμε δεν έχουμε ανάγκη την ποίηση.


Συντελεστές:

Παίζουν :
Άρτεμις Ιωάννου, Μελίσσα Κωτσάκη, Θοδωρής Ματινόπουλος, Γιώργος Μπακαλός, Δήμητρα Μπάρλα, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Σπύρος Τσίκνας, Πηνελόπη Φλουρή

Συντελεστές :

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
ΜΟΝΤΑΖ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ / ΤΙΤΛΟΙ: ΑΛΙΚΗ ΣΟΥΜΑ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ:  ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΩΚΟΣ / STUDIO 19
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ: CLAUDIO BOLIVAR, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ / STUDIO 19
DIGITAL MASTERING (DCP), ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ / STUDIO 19

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 '

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

[ English ]

06/10/2015 - 31/10/2015

Ηχητικός σχεδιασμός για την παράσταση:

 

Odyssey

First performance: 06/10/2015

Last performance: 31/010/2015

robertwilson

 

 

PICCOLO Teatro di Milano - Teatro d' Europa

 

A four week run at the Strehler, on the occasion of Expo 2015 for Odyssey, a version in modern Greek of Homer’s poem directed by Robert Wilson from the adaptation by the English poet Simon Armitage.
On stage 17 of the best artists from contemporary Greek theatre.
The play debuted in Athens for four months in 2012, the year in the Greek and European crisis, and in April 2013 played to full houses at the Piccolo. Its return to Milan coincides with a period of new questions and new considerations – both economical and non – on the future of Europe.
Wilson establishes original links between the ancient and the modern, putting a new spin on the eternal theme of the journey, and the return.

Duration: 2 hours an 45 minutes

A joint production with National Theatre of Greece
Concept, Direction, Set and Lighting concept Robert Wilson

Piccolo Teatro Strehler
απο 6 έως 31 Οκτωβρίου 2015
ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σχεδιασμός σκηνικού και φωτισμών Robert Wilson

Μουσική Θοδωρής Οικονόμου
Κείμενο Simon Armitage
Δραματουργία Wolfgang Wiens
Συνεργάτες Σκηνοθέτες Ann-Christin Rommen / Tilman Hecker
Κοστούμια Yashi Tabassomi
Μουσική επίβλεψη Hal Willner
Συνεργάτης - Σχεδιασμός σκηνικών
Stephanie Engeln
Συνεργάτης σχεδιαστής φωτισμών
Scott Bolman
Μετάφραση κειμένου στα ελληνικά - Δραματολογική υποστήριξη
Γιώργος Δεπάστας
Σχεδιασμός ήχου
Στούντιο 19 – Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης
Βοηθός σκηνοθέτη Νατάσα Τριανταφύλλη
Βοηθός σκηνογράφου Μαρία Τσαγκάρη
Βοηθός ενδυματολόγου Βασιλική Σύρμα

Τα σκηνικά τα κοστούμια και το φροντιστήριο κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια του
Piccolo Teatro di Milanoin modern Greek with Italian and English surtitles

 

 

[ Top ]

[Home] - [About - Βιο] - [Activities (synoptic) ] - [History ] - [Projects]
[studio19 Presentation] - [Services] - [Products]
[s19 Creative Internet ] - [Freedom]
[Links] - [Credits & Contact ]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

Καλοκαίρι / 2015

Ηχητικός σχεδιασμός & μίξη ήχου για την παράσταση:

Athens Festival

 

Matomenos Gamos

Θέατρο ΝΟ - Νέκυια

(βασισμένο στη ραψωδία λ της Οδύσσειας του Ομήρου)

Μιχαήλ Μαρμαρινός - Rokuro Gensho Umewaka
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [ 24-25 Ιουλίου 2015 ] - 21:00


«Από εδώ και μετά να θυμάσαι πως οι νεκροί δεν έχουν σκιά και δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια». - Πλούταρχος

 

Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τη ραψωδία λ της ομηρικής Οδύσσειας και ο Gensho Umewaka μεταστοιχειώνει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη με τον τρόπο του θεάτρου Νο. Η μεταφυσική ποίηση και η υψηλή αφαίρεση της ιαπωνικής θεατρικής γλώσσας συναντούν τον επικό ποιητικό λόγο του Ομήρου στην από κοινού κατάβαση στον κόσμο των νεκρών. Στο θέατρο της Επιδαύρου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ, η διαφεύγουσα διάσταση του «άλλου» κόσμου αποκτά την τραγική της υπόσταση, και το ερώτημα της μετά θάνατον ζωής καθίσταται κορυφαίο θεατρικό γεγονός.

 

Συντελεστές :

Κείμενα στα ιαπωνικά : Kenichi Kasai
Μετάφραση : Δ.Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία : Μιχαήλ Μαρμαρινός σε συνεργασία με τον Rokuro Gensho Umewaka
Σκηνικά : Εύα Μανιδάκη
Σχεδιασμός φωτισμών : Ελευθερία Ντεκώ
Σχεδιασμός ήχου : Κώστας Μπώκος- Studio 19
Οργάνωση παραγωγής : Ρένα Ανδρεαδάκη
Υπέρτιτλοι : Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Διεύθυνση σκηνής : Masaharu Tabikawa
Βοηθοί Σκηνογράφου : Θάλεια Μέλισσα, Μυρτώ Μεγαρίτου

 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Rokuro Gensho Umewaka, Yoshimasa Kanze, Norishige Yamamoto, Norihide Yamamoto, Seigo Mikuriya, Masamichi Yamazaki, Yasuharu Odagiri, Naotaka Kakuto, Takayuki Matsuyama, Kohei Kawaguchi, Motonori Umewaka, Masaki Umano, Kengo Tanimoto, Yuichiro Umawaka, Moe Nishio

 

Και οι μουσικοί Manabu Takeichi, Genjiro Okura, Tatsushi Narita, Hirotada Kamei, Mitsunori Maekawa

 

Οργάνωση Παραγωγής : Tomoko Nishio

Εκτέλεση Παραγωγής : Hisashi Itoh

Παραγωγή/Συμπαραγωγή : Ελληνικό Φεστιβάλ, Dance West Inc.

 

 

Χειρισμός & μίξη ήχου για την θεατρική παράσταση :

"Οι τυφλοί ή Ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο"

Ζωή Χατζηαντωνίου

athens festival

 

Filoktitis


ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Κτίριο H [ 12-13 Ιούλιος 2015 ] - 21:00

 

Βασισμένο στο ομώνυμο δράμα του ΜΩΡΙΣ ΜΑΙΤΕΡΛΙΝΚ.

 

Στην καρδιά ενός δάσους, μια ομάδα τυφλών προσμένει τον οδηγό της. Όταν διαπιστώνουν πως εκείνος δεν θα έρθει ποτέ, αντί να κάνουν κάτι, αφήνονται στο έλεος ενός σκοτεινού πεπρωμένου. Αντιμετωπίζοντας την τυφλότητα όχι ως σωματικό, αλλά ως οντολογικό γεγονός, η Ζωή Χατζηαντωνίου και ο Δημήτρης Καμαρωτός συνθέτουν μια παράδοξη όπερα ήχων και χειρονομιών, εμπνευσμένη από το έργο του Βέλγου νομπελίστα Μωρίς Μαίτερλινκ Οι τυφλοί (1890). Η Σαβίνα Γιαννάτου και ένας χορός έξοχων ηθοποιών πρωταγωνιστούν σε μια μεταφυσική και παιγνιώδη παράσταση-παραβολή για την αδράνεια των θνητών «καταμεσής σε ένα άπειρο που δεν είναι ποτέ αδρανές», όπως το περιγράφει ο Μαίτερλινκ.

 

 

Συντελεστές :

Μετάφραση : Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Δραματουργική επεξεργασία : Ζωή Χατζηαντωνίου
Μουσική σύνθεση - Ηχητική δραματουργία : Δημήτρης Καμαρωτός
Σχεδιασμός σκηνικού χώρου : Ελίνα Λούκου
Κοστούμια : Ελένη Μανωλοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού : Λευτέρης Παυλόπουλος
Χειρισμός & μίξη ήχου : Κώστας Μπώκος
Βοηθός σκηνοθέτη : Κώστας Κορωναίος
Συνεργάτης Eικαστικός : Μαρία Ταυλαρίου
Δραματολογική Έρευνα : Δημήτρης Πασσάς
Βοηθός Σκηνογραφου : Ελένη Βαρδαβά

Ερμηνεύουν : Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργος Μπινιάρης, Ανέζα Παπαδοπούλου, Χρήστος Στέργιογλου, Χάρης Τσιτσάκης, Μηνάς Χατζησάββας Σαβίνα Γιαννάτου [φωνή], Θοδωρής Κοτεπάνος [πιάνο]

Οργάνωση Παραγωγής : Λυκόφως ΑΜΚΕ
Εκτέλεση Παραγωγής : Κατερίνα Μπερδέκα
Παραγωγή : Φεστιβάλ Αθηνών

 

 

Σχεδιασμός βίντεο-Mapping & Χειρισμός - μίξη ήχου για την θεατρική παράσταση :

"TEXTILEN" , της Μαρίας Ευσταθιάδη - Σκηνοθέτης : Βίκτωρ Αρδίττης

 

Festival Athinon

 

metatopisi pros to erithro

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Κτίριο H [ 6 Ιουλίου 2015 ] - [ 21:00 ]


Μια αστική οικογένεια σε αποσύνθεση. Τρεις γενιές επί σκηνής. Σχέσεις διαρρηγμένες και υποκριτικές, αναδεικνύουν, μέσα από την αλληγορία, τον μηχανισμό που «υφαίνει» τα νήματα στην ιστορία της νεοελληνικής καπιταλιστικής κοινωνίας. Παιδικά τραγουδάκια με χιούμορ και ασώματες φωνές επιτηρούν και σχολιάζουν τη δράση, τα ένοχα πάθη και την κρυμμένη βιαιότητα. Ο σκηνοθέτης Βίκτωρ Αρδίττης προσεγγίζει τον κόσμο της Μαρίας Ευσταθιάδη φέρνοντας στη σκηνή ένα μωσαϊκό στιγμών από τη διαδρομή της αστικής τάξης στον 20ό αιώνα, όπου συνυφαίνονται ο λόγος, η μελωδία και η κίνηση. Μέχρι η μικρή κόρη να τα κάψει όλα.

 

Σκηνοθεσία : Βίκτωρ Αρδίττης
Σκηνικά - Κοστούμια : Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική : Δημήτρης Καμαρωτός
Σχεδιασμός βίντεο-Mapping : Βασίλης Κουντούρης
Χειρισμός & μίξη ήχου για την θεατρική παράσταση : Κώστας Μπώκος
Κίνηση : Ίρις Νικολάου
Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθοί σκηνογράφου : Αμαλία Θεοδωροπούλου, Λένα Λέκκου

Ερμηνεύουν : Ο παππούς - Μάνος Σταλάκης Η νεκρή γιαγιά / Η οικονόμος- Σοφία Σεϊρλή Ο πατέρας- Περικλής Μουστάκης Η μητέρα - Θέμις Μπαζάκα Η κόρη - Δήμητρα Βλαγκοπούλου Η υπηρέτρια / Η μις Άγκνες - Ρηνιώ Κυριαζή Ο άνθρωπος που περπατάει - Ντένης Μακρής Ασώματες φωνές - Γιώργος Βουρδαμής, Θέμης Θεοχάρογλου

 

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

20/05/2015

Σχεδιασμός, προγραμματισμός πολυμέσων για την παράσταση :

"Θέατρα " - του Ολιβιέ Πυ

Σκηνοθεσία - Μουσική : Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα)

theatres1en

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - Αθήνα

(Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος)

 

20 - 21 - 22, ΜΑΙΟΥ 2015
21:00

 

2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου
"Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque"

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν :

Την παράσταση "ΘΕΑΤΡΑ" του Ολιβιέ Πυ.
Πρώτο ανέβασμα του έργου στη Λυών, θέατρο Point du jour στις 3 Ιούνιου 1998

Λίγες συστάσεις χρειάζονται για τον Olivier Py. Θεωρείται από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας, ενώ είναι παράλληλα ηθοποιός και σκηνοθέτης. Από το 1988 που εμφανίστηκε στο θέατρο ως συγγραφέας, εδραιώθηκε στη γαλλική σκηνή με έργα στα οποία παίζει και σκηνοθετεί. Μη διστάζοντας να διακηρύξει τόσο τη ρωμαιοκαθολική πίστη του όσο και την ομοφυλοφιλία του, ο Οlivier Py δημιουργεί στα έργα του ένα  σύμπαν, με οδηγό έναν κυρίαρχο, παραληρηματικό λόγο. Το θέατρο ανάγεται σε θρησκεία που ευαγγελίζεται τη ριζική επανανοηματοδότηση του σύγχρονου κόσμου.

Τα Θέατρα (Théâtres) είναι ένα από τα πρώτα έργα του Olivier Py, με στοιχεία αυτοβιογραφικά. Το κείμενο αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια, σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο. Η πρώτη σκηνή ξεκινά με μία πράξη βἰας. Το μαχαίρωμα ενός νέου στο δημόσιο δρόμο. Καθώς πεθαίνει θυμάται σαν ανάμνηση, τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής του, ανακαλεί τα τραύματα του, που τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί με το θέατρο και τη συγγραφή.
Ο Οlivier Py, με καταγωγή γαλλοαλγερινή, θέτει το ζήτημα της βίας στο τραπέζι από πολλές πλευρές. Από τη σκοτεινή πλευρά της απιοικιοκρατίας στον πόλεμο Γαλλίας Αλγερίας, τον ομοφοβικό ρατσισμό, τη βία των πεζοδρομίων στις μεγάλες πόλεις, τα εγκλήματα που διαπράττονται μέσα στις οικογένειες. Τα παιδιά που μεγαλώνουν στις πόλεις χωρίς ιδανικά και προσανατολισμό, που ψάχνουν νόημα, σε ένα κόσμο χωρίς  ηθικές αξίες, θα μπορούσαν, κατά τον Py να ξαναβρούν το νήμα της ζωής μέσα από τη δημιουργία, μέσα από το Θέατρο.
Η ομοίωση, το μη πραγματικό του Θεάτρου φέρει και την κάθαρση. Μέσα από εκεί, και το μεγαλύτερο μαρτύριο καθαγιάζεται, οι  ουλές επουλώνονται. Το κείμενο αυτό του Py, είναι ένα μανιφέστο κατά της βίας και της αιματηρής εξουσίας. Είναι μία ισχυρή δήλωση, κόντρα και στο πνεύμα της εποχής μας, με την οποία ο συγγραφέας δηλώνει ότι καλύτερα να είσαι θύμα παρά θύτης, βασανιζόμενος παρά βασανιστής. Ακόμα και αν χρειαστεί να προσφέρεις τις πληγές σου, στο βωμό της βλακείας και της ανθρώπινης θηριωδίας.


 

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία -  Μουσική:
Violet Louise (Λουΐζα Κωστούλα)

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη

Σκηνογραφία- Κοστούμια:
Νίκος Αναγνωστόπουλος

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Δημιουργική ομάδα για τον Οπτικό και Ηχητικό Σχεδιασμό:
Studio19st, Άρης Παυλίδης

Σχεδιασμός, προγραμματισμός πολυμέσων : Βασίλης Κουντούρης (studio19st)

Performers:
Παναγιώτης Γαρμπής,
Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα)

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

18/03/2015

Σχεδιασμός, σύνθεση & επεξεργασία Βίντεο, για την μουσικοθεατρική παράσταση :

"Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού " - του Μίκη Θεοδωράκη

Σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου

ToTragoudiTouNekrouAdelfou

Θέατρο BADMINTON

(Κεντρική Σκηνή)

 

Από 18 Μαρτίου - 5 Απριλίου

 

Η δεύτερη μεγάλη παράσταση με την οποία το Θέατρο Badminton γιορτάζει τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη είναι Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού. Ένα από τα εμβληματικότερα έργα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, ανεβαίνει στη σκηνή του Badminton σε μια ανανεωμένη εκδοχή, που επεξεργάστηκε ο ίδιος ο συνθέτης σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

«Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» είναι μια κατανυκτική λαϊκή τραγωδία εμπνευσμένη από τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό που ξέσπασε μετά από την εθνική εποποιία κατά του φασισμού. Πενήντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του, ο Θανάσης Παπαγεωργίου καταπιάνεται εκ νέου με το κλασικό αυτό έργο, αποτίοντας φόρο τιμής στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

 

Για τη νέα, μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Badminton, ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε μια εντελώς καινούρια εκδοχή, επιχειρώντας μια συνομιλία με το παρόν και προσθέτοντας μια ολόκληρη πράξη. Η πρώτη πράξη ασχολείται με τη σκοτεινή περίοδο, πριν και μετά τα Δεκεβριανά και ο συνθέτης ενσωματώνει τα 10 τραγούδια από “Τα Λυρικά” σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας
Βίντεο: Βασίλης Κουντούρης (Studio19st)
Κοστούμια: Λέα Κούση
Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Μπελώνης
Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Νένη Ζάππα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Αναστασάκης
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Πρωταγωνιστούν:
Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Αρζόγλου, Νίκος Αρβανίτης, Χρήστος Πλαΐνης, Σπύρος Περδίου, Χρήστος Κάλοου, Νίκη Χαντζίδου , Ευδοκία Σουβατζή, Ηλίας Κατέβας, Εύα Καμινάρη, Στέλλα Γκίκα, Κώστας Βελέντζας, Μαριαλένα Ροζάκη.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΛΥΡΙΚΩΝ (α΄μέρος, αλφαβητικά):
Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Θωμαΐδης, Μπέττυ Χαρλαύτη
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ: Κώστας Μακεδόνας

Παίζουν επίσης (αλφαβητικά):
Γιώργος Γιαννίμπας, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαριάννα Λαγουρού, Παναγιώτα Μανώλη, Ζαχαρούλα Οικονόμου, Βάσω Ορκοπούλου, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ιωάννα Παυλίδου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Βαγγέλης Σαλεύρης, ΕλευθερίαΣτεργίδου, ΘοδωρήςΤούμπανος, Κοραλία Τσόγκα, Κωνσταντίνος Φάμης.

Χορευτές :
Ειρήνη Κυρμιζάκη, Θανάσης Ζερβόπουλος, Αχιλλέας Χαρίσκος

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»:
Γιάννης Μπελώνης: Πιάνο
Θανάσης Βασιλάς: Μπουζούκι
Γιάννης Ματσούκας : Μπουζούκι
Ξενοφών Συμβουλίδης: Όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς
Βαγγέλης Κονταράτος: Κιθάρα
Αρτέμης Σαμαράς : Βιόλα
Λευτέρης Γρίβας : Ακορντεόν
Σταύρος Καβαλλιεράτος: Μπάσο
Nίκος Σκομόπουλος: Ντραμς
Στέφανος Θεοδωράκης –Παπαγγελίδης: Κρουστά

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

13/03/2015

Ηχητικός Σχεδιασμός & Βίντεο, για την μουσική παράσταση πολυμέσων:

CITY 1> Live - multimedia performance

 

  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

  Παρασκευή13 Μαρτίου - 21 : 00

  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ)

   

   

  Συναυλία CITY 1 >live

   

  Στέλλα Γαδέδη(φλάουτο), Γιώργος Μουλουδάκης (κιθάρα)

  Ηχητικός σχεδιασμός - βίντεο: studio19st

   

  Παράσταση πολυμέσων, για φλάουτο, κιθάρα, προηχογραφημένα υλικά και προβολές

 


 

Το CITY 1>live είναι μια παράσταση πολυμέσων, στηριγμένη στο άλμπουμ CITY 1, που κυκλοφορεί στη δισκογραφία από την εταιρία «Σείριος».

 

Στην παράσταση, ανάμεσα στις μελωδίες από το φλάουτο της Στέλλας Γαδέδη και την κιθάρα του Γιώργου Μουλουδάκη, παρεμβάλλονται ήχοι της φανταστικής πόλης CITY 1, που ίσως δεν είναι παρά η ιδανική εσωτερική μας πόλη.

 

Οι μουσικές και οι ήχοι της φανταστικής πόλης, με την ενίσχυση της τεχνολογίας, περικυκλώνουν το χώρο δημιουργώντας την ακουστική πραγματικότητα της πόλης, ενώ οι βίντεο προβολές με εικόνες της πόλης και τα σχόλια για τους συνθέτες και τα έργα τους ντύνουν και ολοκληρώνουν αυτήν την πολυσύνθετη και ενδιαφέρουσα βραδιά. Ο ηχητικός σχεδιασμός και το βίντεο είναι της ομάδας του Studio 19. 

 

 

Καλλιτέχνες:

Γιώργος Μουλουδάκης
Στέλλα Γαδέδη


...Ένας ταχυδρόμος με τσάντα και ποδήλατο, ο θρυλικός Jacques Tati στο “Μέρα Γιορτής” (1949) περιφέρεται στην υδρόγειο και σκορπά τα φάκελά του προς άγνωστους παραλήπτες. Αποστολείς είναι άνθρωποι που αγαπήσαμε για τη μουσική τους μα και για κείνον τον ωραίο τους εθελοντισμό-θεμέλιο του συλλογικού μας μύθου, στο φως του οποίου άνθισαν τα πιο σημαντικά έργα της μεταπολεμικής γενιάς. Σε κάθε πάροδο της δικής μας πόλης παραλαμβάνουμε θραύσματα επιστολών που θα στοιχειώσουν όμορφα το μέλλον μας. Έτσι ξεκινά το οπτικό υλικό του [City 1>live], που είναι από μόνο του μια ποιητική ματιά στον εσωτερικό ρυθμό της μουσικής που παίζουμε, και του οποίου οπτικού υλικού κύριος υπεύθυνος είναι ο Βασίλης Κούντουρης του Studio 19. Αντιστοίχως, κύριος υπεύθυνος της ηχητικής μπάντας υπήρξε ο Κώστας Μπώκος. Εδώ η ομάδα συνεργάστηκε άψογα, όπως λένε, που θα πει πως τα πράγματα γίνονταν πριν ακόμα σκεφτούμε πως τα θέλουμε. Ωραίες μέρες, γιορτινές, μπροστά και πίσω μας.

Ο Ραβέλ, ο Σατί, ο Πιατσόλα, ο Στραβίνσκι, ο Πουλένκ, ο Σανκάρ, ο Χατζιδάκις, ο Ιμπέρ, ο Βίλα-Λόμπος, όσοι μπορέσανε να έρθουν στη γιορτή, μια παρέα ανθρώπων καθημερινών, με τις εμμονές και τις ιδιοτροπίες τους, που όμως αξιώθηκαν δυο-τρεις καίριες λέξεις στο ιερό κείμενο, το βαθύ παραμύθι που ακόμα μας νανουρίζει και μας οδηγεί όταν χανόμαστε στους διαδρόμους του λαβυρίνθου των επίπλαστων αναγκών...

Κείμενο του Γιώργου Μουλουδάκη - Ο ΤΑΤΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ-ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ CITY 1>LIVE (*)

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

05/03/2015

Ηχητικός Σχεδιασμός, Μίξη Ήχου & Color Correction για την :

ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ - Μία ταινία του Νίκου Κορνήλιου

 

Matriarchy poster1

Η ταινία «ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ» του Νίκου Κορνήλιου θα προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η ταινία συμμετείχε στις Νύχτες Πρεμιέρας 2014 και στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Ώρες προβολής στην Ταινιοθήκη: 18:00 και 21:00.

Ώρες προβολής στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Πέμπτη 5 έως Δευτέρα 9 Μαρτίου, 18:00 και 21:00.

LINKS :

Γίνετε συμμέτοχοι!


 

ΣΥΝΟΨΗ
60 Γυναίκες. 7 Μέρες. Ένας κόσμος.
Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση.
60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα. Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται. Κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σχέσεις, μητρότητα, εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες.
Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο εγχείρημα; 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Aυτό που ονομάζουμε Πολιτισμός είναι ένας έμφυλος πολιτισμός,
ο πολιτισμός της τεστοστερόνης.
Η βία είναι παντού.
Ένας άλλος τρόπος ύπαρξης πάνω στον πλανήτη είναι δυνατός αν οι γυναίκες δώσουν  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής το δικό τους  αποτύπωμα
αν ακούσουν μέσα τους τη δική τους φωνή, αν καταφέρουν να την διακρίνουν μετά από χιλιετίες ανδρικής επικυριαρχίας στα πάντα, στη σκέψη και στις συνήθειες, στην ίδια τη γλώσσα που μιλάμε κάθε μέρα,
αν πέρα από την  ισότητα των δικαιωμάτων προσπαθήσουν να βρούν το δικό τους λόγο, το δικό τους τρόπο να κάνουν τα πράγματα είτε για την κοινωνική ζωή και τους τρόπους να είμαστε μαζί και να μοιραζόμαστε τα αγαθά, είτε για τη σχέση μας με το σώμα και τις επιθυμίες του, μόνο με την εκθήλυνση του πολιτισμού μπορεί να υπάρξει ένας ουσιαστικά άλλος τρόπος κοινής ζωής πάνω στη Γη που δεν θα τον χαρακτηρίζει η βία
με την έλευση
ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ
και αν ακούγεται ουτοπικό δεν είναι παρά το σενάριο
μιας ταινίας.


Συντελεστές:

Παίζουν :
Εβελίνα Αραπίδη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Cristina Baptista, Γαβριέλα Βασδέκη, Ανδριανή Βασιλοπούλου, Λαρίσα Βέργου, Εύα Γαζανού, Νικολέτα Γιαλελάκη, Μαρία Δερεμπέ, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Esther Andre Gonzalez, Esta Oko Ikediego, Άρτεμις Ιωάννου, Όλγα Ιωάννου,  Ελένη Καλαρά, Βάσω Καμαράτου, Χριστίνα Κουκουρούζη,  Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Μελίσσα Κωτσάκη,Μαρία Λαμπράκη, Lauretta Macauley, Ευφροσύνη Μακρίδου, Χριστίνα Μανώλη, Ειρήνη Μαργαρώνη, Aurora Marion,  Ελπίδα Μεταξά, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Μιχαλά, Ελένη Μολέσκη, Αλεξάνδρα Μπαλωμένου, Ελένη Νάσιου, Ρωμαλέα Ντρέγκα, Ευτυχία Ξανθουδάκη, ‘Ελπη Οικονομοπούλου, Ντέπυ Πάγκα, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Αιμιλία Παπαδάκου, Ελένη Παργινού, Κατερίνα Παρίσσου, Βάσια Πασπάλη, Ζέτα Πασπαράκη, Χριστίνα Σκάζα, Ανδρομάχη Σπανέλλη, Έλενα Σταμάτη, Eva Stylander, Kωνσταντίνα Τάκαλου, Βασιλική Τρουφάκου, Πηνελόπη Φλουρή, Katia O’ Wallis, Άννα Χανιώτη, Εμμανουέλα Χαράτση, Ίρις Χατζηαντωνίου

και

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Ειρήνη Ιγγλέση, Μαρία Λιάπη, Μάιρα Μηλολιδάκη,  Τζίνα Πολίτη, Όλγα Τουρνάκη, Δέσποινα Τσούμα.

 

Συντελεστές :

Ηχοληψία: Γιάννης Καραμήτρος, Ιάσονας Θεοφάνου
Sound Design / Color Correction: Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης (Studio19st)
Σκηνικά: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Φωτογραφία: Γιώργος Παπανικολάου, Αλέξης Ιωσηφίδης
Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος, Ευγενία Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος
Παραγωγή: Νίκος Κορνήλιος, Eλληνικό Kέντρο Kινηματογράφου

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

11-22/01/2015

Σχεδιασμός, προγραμματισμός & επεξεργασία βίντεο για την θεατρική παράσταση :

Η ΑΦΙΞΗ - Ζωή Χατζηαντωνίου

 

The Arrival

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

11 - 22 Ιανουαρίου 2015

11:00 & 18:00 Μικρή Σκηνή


 

Πώς είναι να εγκαταλείπεις τα πάντα για να ταξιδέψεις μόνος σε μακρινές παράξενες χώρες, σε άγνωστους τόπους, όπου τίποτα δεν έχει, για σένα, όνομα; Πώς είναι να είσαι άγνωστος σε έναν άγνωστο τόπο;

Βασισμένη στην ομώνυμη –χωρίς λόγια– εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου συγγραφέα Shaun Tan, η Άφιξη είναι μια οπτική και ηχητική αφήγηση που αποδίδει με τον πιο ευρηματικό τρόπο την εμπειρία του «ξένου», του «άγνωστου τόπου»... Η σκηνοθέτης και χορογράφος Ζωή Χατζηαντωνίου μας προτείνει μια πρωτότυπη παράσταση που φέρνει μικρούς και μεγάλους αντιμέτωπους με όλες τις αλλαγές της ζωής, τις μικρές ή μεγαλύτερες «αφίξεις» στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε καθημερινά.

Η Άφιξη είναι ένα παραμύθι για τη μετανάστευση σε έναν φανταστικό τόπο και χρόνο. Ένας πατέρας αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια και την πατρίδα του. Έχοντας μαζί του μια βαλίτσα και ελάχιστα χρήματα, διασχίζει απέραντους ωκεανούς για να φτάσει σε έναν άγνωστο κόσμο με παράξενα πλάσματα και αντικείμενα. Με κυριότερο εμπόδιο τη γλώσσα, αναζητά στέγη, τροφή, δουλειά, προκειμένου να χτίσει από την αρχή μια καινούργια ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεάτρου, χορού, φωτογραφίας, βωβού κινηματογράφου, βίντεο, ήχων και μουσικής. Πέντε ερμηνευτές-αφηγητές χειρίζονται ζωντανά όλα τα σκηνικά μέσα προκειμένου να συνθέσουν την ιστορία της Άφιξης, χρησιμοποιούν αντικείμενα που παράγουν άγνωστους ήχους φτιάχνοντας τον μουσικό κόσμο της παράστασης (σε σύλληψη Δημήτρη Καμαρωτού), και δημιουργούν επί σκηνής μια θεατρική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το παραμύθι και τη ζωή. Η Άφιξη είναι η ιστορία του κάθε μετανάστη, του κάθε πρόσφυγα, του κάθε εκτοπισμένου ανθρώπου, αλλά και φόρος τιμής προς όλους εκείνους που έχουν κάνει αυτό το ταξίδι.


Συντελεστές :

Σκηνοθεσία - Χορογραφία - Δραματουργία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Ηχητική δραματουργία - Παραγωγή μουσικής και ήχων κατά τη διάρκεια της παράστασης: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνογραφική και Ενδυματολογική επιμέλεια: Kenny MacLellan
Συνεργάτες σκηνογράφοι: Γιάννης Αρβανίτης, Όλγα Μπρούμα
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Δοσούλα
Προγραμματισμός και επεξεργασία βίντεο: Βασίλης Κουντούρης / studio 19st
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Δρακουλαράκος
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Δούρου
Βοηθός παραγωγής: Τζέλλα Χριστοπούλου

Ερμηνευτές: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κώστας Κορωναίος, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Αντιγόνη Φρυδά, Hossain Amiri

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

30 & 31/07/2014

Χειρισμός & μίξη ήχου για την θεατρική παράσταση:

"Το ατλαζένιο γοβάκι" του Πωλ Κλωντέλ
Διασκευή - Σκηνοθεσία : 'Εφη Θεοδώρου

Festival Athinon

 

Atlazenio Govaki


30-31 Ιουλίου, 20:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Δ

 

Το ατλαζένιο γοβάκι (1924) – μια «ιστορική παραβολή» – είναι ο κόσμος όλος και το θέατρο όλο: ένα εγκώμιο για την απεριόριστη δύναμη της θεατρικής σκηνής, όπου «ο καημένος ο άνθρωπος μπορεί να γίνει για λίγες ώρες θεός». Έργο-ποταμός, μεγάλης διάρκειας, όπου επιστρατεύονται, με τόλμη και αφέλεια, όλες οι φόρμες του θεάτρου και όλοι οι τρόποι υποκριτικής, για να αφηγηθούν, μέσα από μια γλώσσα ασυνήθιστης ομορφιάς και δύναμης, την ανθρώπινη περιπέτεια: επεκτατικοί πόλεμοι, θρησκευτικές μισαλλοδοξίες, η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου και, στο κέντρο της δράσης, ο Έρωτας, ως μέσον για τη γνώση του Άλλου, του Θεού.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Δραματολόγος - Βοηθός σκηνοθέτη: Νάσια Φουρτούνη
Χειρισμός ήχου παράστασης: Κώστας Μπώκος - Studio 19st
Κίνηση: Καμίλο Μπεντανκόρ, Ερμής Μαλκότσης
Β' βοηθός σκηνοθέτη: Ασπασία- Μαρία Αλεξίου


ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Τζωρτζίνα Δαλιάνη
Μαριάννα Δημητρίου
Μάξιμος Μουμούρης
Δημήτρης Παπανικολάου
Μαρία Σκουλά
Γιώργος Τζαβάρας
Πηνελόπη Τσιλίκα
Χάρης Φραγκούλης
Γιώργος Φριντζήλας
Νικόλας Χανακούλας

Εκτέλεση παραγωγής Highway Productions – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Μπερδέκα

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

[ English ]

Καλοκαίρι / 2014

Συμμετοχή στις παραστάσεις :

Festival Athinon

 

Matomenos Gamos

Λένα Κιτσοπούλου

"Ματωμένος γάμος", του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
23-24 Ιουλίου, 21:00 | Πειραιώς 260, Κτίριο Η

 

Underground Youth Orchestra

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ & The UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA

"P.I.G.S. Η Μουσική του Νότου"
19 Ιουλίου, 21:0 / ΦΟΥΓΑΡΟ - Ναύπλιο.

 

 

Festival Athinon

 

Filoktitis

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας & Αρτivities – Κώστας Φιλίππογλου

"Φιλοκτήτης" του Σοφοκλή
19 Ιουλίου, 21:00 / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
4 Σεπτεμβρίου, 21:00 / Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

AishiliaGRBBC Basements

"ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ BBC"

Σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)
12 Ιουλίου, 21:00 / Παλαιό Ελαιουργείο - Ελευσίνα

 


Festival Athinon

 

metatopisi pros to erithro

The Helter Skelter Company – Θάνος Παπακωνσταντίνου

"Μετατόπιση προς το ερυθρό", του Γιάννη Μαυριτσάκη
6-7 Ιουλίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Η

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

[ English ]

από τις 5/06/2014

Σύνθεση, επεξεργασία & mastering ήχου για την εφαρμογή πολυμέσων :

Soundscapes / Landscapes

 

oundscapesLandscapes

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

από τις 5 Ιουνίου 2014

Δευτέρα – Παρασκευή16:00-20:00

Σάββατο – Κυριακή 12:00-20:00

(επιστροφή συσκευής στις 21:00)

 

Medea Electronique - Soundscapes / Landscapes

Ένας περίπατος στην περιοχή του Νέου Κόσμου, γύρω από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
με την βοήθεια ενός ηχητικού και οπτικού διαδραστικού χάρτη μέσω smart phone ή tablet.

 

Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης. Tα προσφυγικά κτίρια, το Ίντερνετ καφέ, οι εκκλησίες, οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, η λαϊκή αγορά, το τζαμί-γκαράζ, η Αρμένικη κοινότητα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Lido Palace, οι δρόμοι και, πίσω και μέσα σε όλα αυτά, τους ανθρώπους, την ιστορία και το παρόν τους.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία. Ξεκινώντας από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, η διαδρομή εκτείνεται πέρα από τη λεωφόρο Συγγρού και φτάνει μέχρι το σταθμό του Μετρό «Νέος Κόσμος». Κάθε πεζοδρόμιο, κάθε γωνία του δρόμου, κάθε κτίριο μπορεί να κρύβει μια ηχητική ή εικαστική έκπληξη. Εσείς, μένει μόνο να περπατήσετε την περιοχή και να τις ανακαλύψετε. Κατεβάστε και ενεργοποιήστε την εφαρμογή στη δική σας συσκευή ή δανειστείτε μια συσκευή από τη Στέγη. Η συσκευή σας θα αναπαράγει νέα ηχητικά στοιχεία καθώς κινείστε. Κάθε φορά που θα ειδοποιείστε με δόνηση, θα εμφανίζεται στην οθόνη σας κείμενο ή θα σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε βίντεο, που συνδέονται με το εκάστοτε σημείο όπου βρίσκεστε. Αν δεν γνωρίζετε την περιοχή, μπορείτε να μελετήσετε για λίγο το χάρτη, στο έντυπο που κρατάτε. Η περιοχή στην οποία εκτείνεται η εφαρμογή σημειώνεται με ανοιχτό κίτρινο χρώμα.  Μπορείτε από πριν να χαράξετε την πορεία που θα ακολουθήσετε ή να περιπλανηθείτε ελεύθερα στην περιοχή. Δεν είστε υποχρεωμένοι να επισκεφθείτε όλα τα σημεία, ούτε να περπατήσετε όλη τη διαδρομή του χάρτη. Η επιλογή είναι δική σας. 

26 σημεία, 26 διαφορετικές αφηγήσεις της πραγματικότητας.
Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα 26 σημεία που θα σας αποκαλύψουν αντίστοιχα βίντεο. Είναι όλα σημειωμένα με ένα εικονίδιο (κόκκινος κώνος) τόσο στο χάρτη του εντύπου που κρατάτε όσο και σε αυτόν που εμφανίζεται στην οθόνη σας. Καθώς περπατάτε, θα εμφανίζεται στην οθόνη σας ένα μήνυμα με το όνομα του βίντεο. Επιλέξτε «Δείτε το Βίντεο». Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να διακόψετε την αναπαραγωγή του πατώντας το πλήκτρο Done και να επιστρέψετε στο χάρτη, στη λειτουργία «Περπατώ». 

Μια διαφορετική βόλτα, μια μοναδική σύνθεση ήχων κάθε φορά.
Πίσω από κάθε σημείο της πόλης κρύβονται ήχοι τους οποίους μπορείτε να ανακαλύψετε. Καθώς περπατάτε, η συσκευή σας θα αναπαράγει ηχητικά αρχεία που συνδέονται αρμονικά με το σημείο απ’ όπου περνάτε. Παιδικά γέλια, ομιλίες, ένα ποίημα ή ηλεκτροακουστικές συνθέσεις, που όλα αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία συνδεδεμένη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με τη διαδρομή σας. 

Κατεβάστε την εφαρμογή και το περιεχόμενό της στη δική σας συσκευή: από το Google play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.calvium.soundland)  ή από το iTunes (https://itunes.apple.com/gr/app/soundscapeslandscapes-player/id808749235?mt=8)

Πατήστε εδώ για να δείτε οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής. 

 

SoundscapesLandscapes
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Ένα πρότζεκτ της Medea Electronique, 2013/2014
Διαδραστικός Χάρτης – Ρίζωμα 1 / Νέος Κόσμος


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ήχος: Χρήστος Καρράς, Βασίλης Κουντούρης (studio19st), Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Μανώλης Μανουσάκης, Κώστας Μπώκος (studio19st), Tim Ward
Βίντεο: Παναγιώτης Γουμπούρος, Κλεοπάτρα Κοραή, Michael Larsson
Curator-Κείμενα: Αγγελική Πούλου
Σχεδιασμός Εφαρμογής: Calvium
Σχεδιασμός Χάρτη: beetroot.gr
Οργάνωση Παραγωγής: Μανώλης Μανουσάκης
Εκφωνήσεις: Νάντια Δεληγιάννη, Γιάννης Ευαγγελίδης, Σταύρος Λουκέρης, Χάρης Μαυρουδής

Οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή, τη βοήθεια και τη ζεστασιά τους: τον Πατέρα Κωνσταντίνο εκ του Ιερού Ναού Αναλήψεως, την Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου, τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, την Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία Αγίου Καραμπέτ· τη Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου· τον Τόμας, ιδιοκτήτη του Thomas Kebab, το Παρεάκι Καφέ, το Café Εφήμερον, το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης· τον Χρήστο Προβέζη για τη χρήση του χάρτη του 1915· τη Δωροθέα Αναστασιάδου για τη συμβολή της στις συνεντεύξεις με τους κατοίκους του Νέου Κόσμου· την Άννα Λιδάκη· το Cornell Lab of Ornithology – Macaulay Library, για τη χρήση αποσπασμάτων ηχογραφήσεων· και όλους εκείνους που κοντοστάθηκαν να μας μιλήσουν, να δουν τι κάνουμε, να μας πουν την ιστορία τους, να μοιραστούν μαζί μιας μια εικόνα ή μια πληροφορία· τέλος, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Αναφορές : Η Καθημερινή, 'Η Eφημερίδα των Συντακτών, culture now.gr, 'Εθνος, In.gr

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

[ English ]

25 & 26/04/2014

Πειραματική ηλεκτρονική περφόρμανς ήχου στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής τέχνης:

"Electric Nights" στο Βυρσοδεψείο - Αθήνα

 

Pollution after

 

"Pollution after" - live ocean internet surffing στίς 26 Απριλίου 2014 [ 15:00 - 16:00 ]

Επίσης στις 26 Απριλίου [ 16:00 - 17:00 ] ζωντανή αναλογική οπτική προβολή
"of water audio patterns" με τον Δημήτρη Καμαρωτό & τον Νίκο Κυριαζόπουλο,
στο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής τέχνης :

Electric Nights

2-Μέρες ηλεκτρονικής τέχνης - Medea Electronique

Βυρσοδεψείο | Ορφέως 174 Βοτανικός | 210 3453203

 

Electric Nights

ELECTRIC NIGHTS | 2-Μέρες Ηλεκτρονικών τεχνών
25 – 26 Απριλίουl, 2014

 
27 ώρες ζωντανής πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής : από 21.00 -25 Απριλίουl-έως 00:00 -27 Απριλίουl-
 
Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής
DIY και noise τέχνες. Crossmedia αυτοσχεδιασμός
 
Οι Medea Electronique σε συνεργασία με το Βυρσοδεψείο, διοργανώνουν για δεύτερη φορά το 27ώρο φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής 'Electric Nights'. Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, παράγουν με ισχυρή δημιουργική ενέργεια ένα ασταμάτητο πρόγραμμα καινοτόμου και συμμετοχικού, cross-media, αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι των Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττουν επί σκηνής, σε performances ηλεκτρονικής μουσικής.

Από το 2008, οι Μedea Electronique οργανώνουν ετήσια φεστιβάλ ηλεκτρονικών τεχνών με διαφορετικές θεματικές. Στη διάρκεια των δύο αυτών ημερών, οι Medea Electronique αποσκοπούν να συστήσουν στο κοινό σχήματα live ηλεκτρονικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Το μουσικό ύφος αφορά στην ηλεκτρονική πειραματική μουσική, καθώς και σε DIY (Do It Your Self) και noise σχήματα. Η φετινή διοργάνωση προσβλέπει στην συμμετοχή DIY practitioners που επιθυμούν παρουσιάσουν τα μουσικά όργανα ή εξαρτήματα τους.

Line-up:

21:00 Μανώλης Μωραιτης (Greece)www.manolismoraity.com
22:00 Yorgo Yeorgiou, Γιώργος Γεωργίου(Greece)http://yorgoyeorgiou.com
23:00 Yoshihito Nakanishi (Japan)http://yoshihito-nakanishi.com/
24:00 Malte Steiner (Germany) www.elektronengehirn.de
01:00 Alexander Senko (Russia)http://www.acousticimages.net
02:00 Marinos Koutsomichalis, Μαρίνος Κουτσομιχάλης (Greece)http://www.agxrivatein.com
03:00 ISE (Greece)
04:00 Maria F. Dolores, Kapnovatis
http://transnoise.tumblr.com
05:00 Nightshift (Greece)
06:00 Manousakis Manolis, Μανώλης Μανουσάκης (Greece)www.manolismanousakis.com
07:00 Stelios Giannoulakis, Στελιος Γιαννουλάκης (Greece)http://steliosgiannoulakis.wordpress.com/
08:00 Kostis Drygianakis, Κωστής Δρυγιανάκης (Greece)
09:00 Iannis Zannos, Aris Bezas, Ιάννης Ζάνος, Αρης Μπέζας – Animal Affairs (Greece)http://www.ionio.gr/~tas/english/staff/zannosE.htmhttps://soundcloud.com/aris-bezas
10:00 Byron Chris, (Greece)http://feltcollective.com
11:00 Δάκης Τρέντος, Βαγγέλης Τσατης (Greece)
12:00 afp (awkward family photos) (Greece)http://www.afp.gr
13:00 Akis Sinos, Άκης Σίνος (Greece)
14:00 Yannis Kotsonis, Γιάννης Κοτσόνης – Sister Overdrive (Greece)https://soundcloud.com/manichope
15:00 Studio 19 (Costas Bokos, Vassilis Kountouris) (Greece)http://www.studio19st.com
16:00 Kamarotos / Kyriazopoulos, Καμαρωτός / Κυριαζόπουλος (Greece)
17:00 Ewa Justka (Poland)http://ewajustka.tumblr.com/
18:00 Theofilos Sotiriades / Elaine Lillios (Greece / USA)http://www.sotiriades.com/Welcome.htmlhttp://elillios.com/home/index.php/en/
19:00 Andreas Monopolis, Ανδρέας Μονόπολης (MoCM) (Greece)http://monopolis.gr/
20:00 Thiago Salas, Alvaro Rosso (Brazil / Portugal)https://myspace.com/thiagosalashttps://www.facebook.com/alvaro.rosso.52
21:00 Nikos Kyriazopoulos, Νίκος Κυριαζόπουλος (Greece)https://soundcloud.com/nikoskyriazopoulos
22:00 Self Absorption (Alexandros Drymonitis, Alessandra Leone) (Greece / Italy)http://www.drymonitis.mehttp://www.alessandraleone.com
23:00 Cados Sanchez (Brazil)
24:00 Dimitris Kamarotos, Δημήτρης Καμαρωτόςwww.dimitriskamarotos.com


 

[ Top ]

[Home] - [About - Βιο] - [Activities (synoptic) ] - [History ] - [Projects]
[studio19 Presentation] - [Services] - [Products]
[s19 Creative Internet ] - [Freedom]
[Links] - [Credits & Contact ]
[sitemap] - [search]

[ English ]

31/03/2014

Ηχητικός σχεδιασμός για το έργο του θίασου Ludwig:

"ΑΠΟΡΙΑ" - Θίασος Ludwig

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών [ 31/03/2014 - 12/04/2014 ]

Αporia photo1

 

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

Εκθεσιακός Χώρος "Νίκος Κεσσανλής" - Ώρα έναρξης: 20.30
Ημερομηνίες παραστάσεων: 31 Μαρτίου, 2, 5, 8, 10, 12 Απριλίου 2014

 

[ Διεύθυνση: Οδός Πειραιώς 256, Αθήνα ]
Εισιτήρια: 10€, μειωμένο-φοιτητικό: 5€. [ Κρατήσεις : Τηλ. 6944287532 ]
Τα έσοδα από τα εισιτήρια των παραστάσεων θα διατεθούν υπέρ της Α.Σ.Κ.Τ. για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών της.

oria photo2

O θίασος Ludwig, με το καινούργιο του έργο Απορία, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά του στην Ελλάδα.

«Τῆς ἀπορίας ὁ τροχός καθώς ροκανίζει τίς βεβαιότητες καί κλονίζει τά πρόδηλα καί προφανῆ, συνιστᾶ τό ἀπαραίτητο ἐκεῖνο ὑπόβαθρο κάθε δημιουργικῆς πράξης καί ἀναζήτησης πού στοχάζεται τόν ἴδιο της τόν ἑαυτό καί τίς προϋποθέσεις της. Πρόκειται γιά ἕναν ἀπύθμενο ἀναστοχασμό ὅπως δέν γίνεται παρά νά συμβαίνει ἐπί σκηνῆς καί ὀρχήστρας».

Ο θίασος από τη σύστασή του στο Παρίσι το 2001 συσπειρώνει καλλιτέχνες με ποικίλη δράση που μεταξύ άλλων έχουν συνεργαστεί  με τους George Balanchine, Martha Graham, Jerome Andrews, Kurt Jooss, Pina Bausch, Anna Halprin, Jiri Kylian, William Forsythe. Το πολύτροπο των εμπειριών τους τροφοδοτεί την εκάστοτε συνεργασία τους.

Ανάμεσα στους στόχους του θιάσου ξεχωρίζουν:
- Η προώθηση μίας σύνθεσης που προβάλλει τον εφήμερο χαρακτήρα της ορχηστικής τέχνης.
- Η ανάδειξη της ανεπανάληπτης στιγμής της δημιουργικής πράξης.
- Η σύσταση ενός εν εγρηγόρσει κοινού, έτοιμου να διεισδύσει στο λαβύρινθο του εκάστοτε δημιουργικού συμβάντος.

Η ιδιαιτερότητα του εκθεσιακού χώρου της Α.Σ.Κ.Τ. προκάλεσε και ενέπνευσε δημιουργικά το θίασο Ludwig, τα έργα του οποίου είναι συνυφασμένα με το πνεύμα του χώρου όπου κάθε φορά συντελούνται.

Aporia photo3

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορογραφία - Χορός : Christine Kono, Δημήτρης Κρανιώτης, Stéphane Vernier, Liz Waterhouse

Σχεδιασμός φωτισμών - Σκηνικός Χώρος : Paolo Rudelli
Μουσική επιμέλεια: Christine Kono
Ηχητικός σχεδιασμός : Βασίλης Κουντούρης
(Studio 19st) - Κώστας Μπώκος (Studio 19st)


 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

 

 

[ English ]

04/03/2014 - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Βίντεο & ηχητικός σχεδιασμός για την θεατρική παράσταση :

"ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ BBC"

Σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)

BBC Basements

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Παρασκευή 14, Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

21:30 Αίθουσα Black Box

[ Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78 - Τηλ.: 210 341 8550 ]

Εμπνευσμένη από την μουσική ιδιοφυΐα της Αγγλίδας συνθέτριας Delia Derbishyre, η Violet Louise
(Λουΐζα Κωστούλα), παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Στα Υπόγεια του BBC» βασισμένη στην πραγματική ζωή της δημιουργού.

Πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής αναλογικής μουσικής και της musique concrete, η Delia Derbishyre, υπήρξε ένα από τα πρώτα στελέχη του Radiophonic Workshop του BBC. Για μία δεκαετία συνέθεσε μουσική και ήχους για περίπου διακόσια ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα καθώς και το θρυλικό μουσικό θέμα της πασίγνωστης σειράς επιστημονικής φαντασίας, Doctor Who. Ο συνθέτης Ron Grainer πρότεινε την Delia ως συν-συνθέτρια για τη μουσική του Doctor Who, αλλά το BBC αρνήθηκε να της απονείμει τα δικαιώματα, με τη δικαιολογία ότι είχε προσληφθεί ως ηχολήπτρια απ’ τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Η μουσικός συνεργάστηκε με avant gard συνθέτες και δημοφιλείς εκπροσώπους της εμπορικής μουσικής βιομηχανίας (Paul McCartney, Pink Floyd, Yoko Ono). Το 1973 εμφανώς απογοητευμένη και θεωρώντας ότι το έργο και η ουσία της δουλειάς της δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ, αποχωρεί από το BBC και εργάζεται σε χώρους που αντικείμενό τους δεν είναι η μουσική.

Το 2000 ο Peter Camper, μουσικός νεώτερης γενιάς, την πείθει να αναμειχθεί εκ νέου στη μουσική βιομηχανία, ωστόσο η Delia δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει το νέο μουσικό της έργο καθώς πεθαίνει στα 64 χρόνια της από κύρωση του ήπατος, εξαιτίας του μακροχρόνιου αλκοολισμού της. Στη σοφίτα της βρέθηκαν 264 μουσικές μαγνητοταινίες και χιλιάδες παρτιτούρες.

Ποια ήταν η Delia Derbishyre

Υπήρξε μια γυναίκα δημιουργός η οποία τόλμησε να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική σύνθεση σε ένα κυρίαρχο ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα αυτού η Delia Derbishyre δεν μπόρεσε να κερδίσει την καλλιτεχνική αναγνώριση και την οικονομική ανεξαρτησία, αν και υπήρξε προπομπός και πηγή έμπνευσης για όλα σχεδόν τα ρεύματα της μεταγενέστερης ηλεκτρονικής μουσικής. Λάτρης της χειροποίητης αναλογικής μουσικής, αποσύρθηκε όταν η παραγωγή αυτής της μουσικής άρχισε να τυποποιείται. Αρνήθηκε να ενταχθεί σε ένα σύστημα το οποίο  με την εξέλιξη ηλεκτρονικών προγραμμάτων και υπολογιστών, έγινε εύκολη υπόθεση για όποιον ήθελε να γράφει ηλεκτρονική μουσική, ακόμα και αν δεν είχε ιδέα από παραγωγή ήχου. Υπήρξε ένας άνθρωπος μπροστά από την εποχή του που με τις επιλογές του οδήγησε στη δημιουργία μιας νέας μουσικής σχολής και επηρέασε καταλυτικά όλα τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική:
Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)
Ηθοποιοί - Μουσικοί:
Παναγιώτης Γαρμπής, Λουίζα Κωστούλα
Βίντεο :
Βασίλης Κουντούρης (Studio19st)
Ηχητικός σχεδιασμός :
Άρης Παυλίδης- Βασίλης Κουντούρης (Studio19st) - Λουίζα Κωστούλα
Κατασκευή DIY Μουσικών - ηχητικών συσκευών MoCm:
Ανδρέας Μονόπωλης
Κίνηση:
Pauline Huguet
Κατασκευή κοστουμιού- ενδυματολόγος:
Λίλιαν Ξυδιά
Εικαστική Επιμέλεια:
Mάκης Φάρος
Φώτα:
Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφίες:
Βασίλης Μακρής 
Βοηθός παραγωγής:
Νεόφυτος Παναγιώτου
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Μάνια Ζούση

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αισχυλείων

Ευχαριστούμε πολύ τους Θεοδώρα Καπράλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιάννα Καφέ και Πηνελόπη Φλουρή

 

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

[ English ]

15/01/2014

Χειρισμός & μίξη ήχου για την θεατρική παράσταση:

"Φάουστ" του Γκαίτε

 

Φάουστ

 

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

15 Ιανουαρίου 2014 - 2 Φεβρουαρίου 2014

20:00 Κεντρική Σκηνή

 

Τρία χρόνια μετά την τελετή των εγκαινίων της, σε δική του σύλληψη και σκηνοθεσία, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και, για πρώτη φορά, καταπιάνεται με τον αρχετυπικό μύθο της νεότερης ευρωπαϊκής σκέψης, αυτόν του Φάουστ.

Αντλώντας το υλικό του από το έργο-κοιτίδα του νεότερου ευρωπαϊκού πνεύματος, τον Φάουστ(1828-29) του Johann Wolfgang von Goethe, στην έμμετρη μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη, έχοντας επισκεφτεί τον προγενέστερο Δόκτορα Φάουστους (1604) του Christopher Marlowe και αξιοποιώντας τόσο τις μεταμορφώσεις του μύθου όσο και μια σειρά από διακειμενικές αναφορές, μεταγραφές, ίσως και προσωπικές αφηγήσεις και ομολογίες, ο Μαρμαρινός «διευθύνει» μια παράσταση-περιπέτεια στο βυθό της Δυτικής ποίησης, φιλοσοφίας και ιστορίας, αλλά και της ανθρώπινης ψυχής, με έναν εξαιρετικό θίασο και τον Ακύλλα Καραζήση στις διαδρομές του Φάουστ,.

«Μια απόλυτα προσωπική κατάβαση στη σκοτεινιά της ανθρώπινης Επιθυμίας, σ’ αυτήν τη Νέκυια του ευρωπαϊκού πνεύματος, σε ένα κείμενο / επιχείρημα που ταξιδεύει μαζί μας σε κάθε κρίσιμη περίοδο της ανθρώπινης Ιστορίας». Έτσι περιγράφει το πολλά υποσχόμενο εγχείρημα ο ίδιος ο πρωτοπόρος Έλληνας σκηνοθέτης, που εδώ και τριάντα χρόνια μάς προσφέρει ρηξικέλευθα θεατρικά διαβήματα.


* Παραστάσεις καθημερινά εκτός Δευτέρας & Τρίτης

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σύμβουλος δραματουργίας: Armin Kerber
Μουσική, σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Σκηνικά: Kenny MacLellan
Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Περβολαράκη
Χειρισμός ήχου παράστασης: Κώστας Μπώκος - Studio 19st
Υπεύθυνη παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μυρωδιά
Βοηθοί ενδυματολόγου: Εύα Γουλάκου, Δανάη Ελευσινιώτη
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Φάουστ: Ακύλλας Καραζήσης
Μεφιστοφελής: Έλενα Τοπαλίδου, Εύη Σαουλίδου, Γιώργος Μπινιάρης, Θεοδώρα Τζήμου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Χανακούλας
Μαργαρίτα: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Θεοδώρα Τζήμου, Εύη Σαουλίδου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Έλενα Τοπαλίδου, Σμαρώ Γαϊτανίδου
Βάγκνερ (μαθητής Φάουστ): Νικόλας Χανακούλας
Μάγισσα: Ηλέκτρα Νικολούζου
Μάρθα (γειτόνισσα): Σμαρώ Γαϊτανίδου
Βάλεντιν (αδελφός Μαργαρίτας): Φοίβος Ριμένας
Πνεύματα, Χορός Αγγέλων, Χορός Μαθητών, Περιπατητές, Παρέα κεφάτων παλικαριών, Ζώα, Φαντάροι, Χορός Μαγισσών, Φωνές

Ευχαριστούμε τους Δήμητρα Δεριζιώτη, Άρη Θεοδωρόπουλο, Βασίλη Κασμά, Σπύρο Λάμπρου, Σωτήρη Παύλου, Γιάννη Φαράντο και τις εκδόσεις Γαβριηλίδης από τις οποίες κυκλοφορεί ο Φάουστ.

 

 

 

Michael Marmarinos | "Faust" by Goethe from SGT | OCC on Vimeo.

15 January 2014 - 2 February 2014 , 8.00pm,at Stegi |
http://i.sgt.gr/_MichaelMarmarinos_Faust

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

 

[ English ]

21 & 22/12/2013

Low Resistance Festival

drones & noise

 

Βυρσοδεψείο | Ορφέως 174 Βοτανικός | 210 3453203

Δημιουργία γραφημάτων Chladni (σε μορφή : "Water Audio Patterns") στο χώρο σε πραγματικό χρόνο, όπως γεννιούνται από την ακρόαση των ήχων.

 

Ηχητική εκτέλεση (audio performance) στο χώρο σε πραγματικό χρόνο, με το υβριδικό σύστημα (Korg MS analog system & SAD01) της ομάδας ήχου studio19st.

lowresfestival

O Δημήτρης Καμαρωτός και ο Νίκος Κυριαζόπουλος οργανώνουν το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου στις 21:30 & την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου στις 17:00 & στις 21:30, ένα Διήμερο noise/drone Φεστιβάλ και μας προτείνουν μια συνάντηση ανθρώπων και στάσιμων κυμάτων στο Βυρσοδεψείο

"Ο ίδιος ο χώρος, το Βυρσοδεψείο μας υποβάλλει μια διαδρομή ανάμεσα σε ένα δάσος από τσεμεντοκολώνες, δονούμενο από θόρυβο, συνηχήσεις και στάσιμα κύματα από ένα μονοφωνικό σύστημα αναπαραγωγής μεγάλης ισχύος."

Ο ακροατής έχει την ευκαιρία να ακολουθεί τις πολλαπλές διαδρομές στο χώρο, εξερευνώντας την πυκνότητα των ημιτονοειδών κυμάτων. Ένα κομπρεσέρ θα χαράξει σε πραγματικό ήχος το ίχνος μιας διαδρομής.

Παράλληλα, θα γίνεται βίντεο προβολή Chladni Patterns απεικονίζοντας με αναλογικά μέσα το πλήθος των αρμονικών και των δονήσεων. Η επέμβαση του κομπρεσέρ θα ηχογραφηθεί, θα καταγραφεί σε βίντεο και θα προβάλλεται σαν μνήμη και τεκμηρίωση του ίχνους που άφησε στο δάπεδο, σημειώνει ο Δημήτρης Καμαρωτός.

Μια πρόταση των Δημήτρη Καμαρωτού και Νίκου Κυριαζόπουλου

Σύλληψη χώρου/Δημιουργία διαδρομών: Εύα Μανιδάκη (αρχιτέκτων)
Φώτης Γκρίλιας (βοηθός)
Δημιουργία γραφημάτων Chladni σε πραγματικό χρόνο/Βίντεο: Βασίλης Κουντούρης.

Line-up:

Γιώργος Αξιώτης
Γιώργος Γεωργίου
Άκης Δαούτης
Αλέξανδρος Δρυμωνίτης
Θοδωρής Ζιούτος
Δημήτρης Καμαρωτός
Δημήτρης Καραγεώργος
Βασίλης Κουντούρης
Μαρίνος Κουτσομιχάλης
Γιάννης Κοτσώνης
Νίκος Κυριαζόπουλος
Ilan Manouach
Μανώλης Μανουσάκης
Άκης Σίνος
Δανάη Στεφάνου
Acte Vide
Τim Ward
Studio19st
ISE
Balinese Beast

 

Διήμερο noise/drone Φεστιβάλ στο Βυρσοδεψείο - Διεύθυνση: Ορφέως 174, Βοτανικός - Ημερομηνία: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 21:30 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 17:00 & 21:30 - Τηλέφωνο: 2103453203

Low Resistance 2 days drones&noise Vyrsodepseio
Low Resistance - εκδηλώσεις | Βυρσοδεψείο

Low Resistance 2 days drones&noise Vyrsodepseio

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

18/05/2013

Σχεδιασμός ήχου, μιξάζ και color correction για την ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Κορνήλιου :

"ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ"

 

odyssey performance

matriarchyportraits

 

 

Matriarchy project

Σας παρουσιάζουμε τη ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ! Ένα πρωτοφανές και συναρπαστικό
κινηματογραφικό πείραμα που ζητά την υποστήριξή σας. Είμαστε πραγματικά
συγκινημένοι γι' αυτή τη μοναδική δουλειά συλλογικότητας κι εθελοντικής
συμμετοχής 60 ηθοποιών και 15 τεχνικών! Μια ταινία για τις γυναίκες σήμερα
δεν μπορεί να αποτελεί απλώς μια προσωπική ταινία. Και δεν αφορά μόνο τις
γυναίκες. Γίνετε συμμέτοχοι!

 

Συντελεστές :

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (λίστα υπό διαμόρφωση):

Esther Andre Gonzalez, Εβελίνα Αραπίδη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Εύα Γαζανού,
Christina Baptista, Ανδριανή Βασιλοπούλου, Λαρίσα Βέργου, Γαβριέλα Βασδέκη,
Νικολέτα Γιαλελάκη, Μαρία Γκριτζάπη, Μαρία Δερεμπέ, Μαρία Διακουμάκου,
Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Ειρήνη Ιγγλέση, Άρτεμις Ιωάννου, Όλγα Ιωάννου, Ελένη
Καλαρά, Στέλλα Καλησπεράτου, Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Μελίσσα Κωτσάκη,
Μαρία Λαμπράκη, Ευφροσύνη Μακρίδου, Χριστίνα Μανώλη, Ειρήνη Μαργαρώνη,
Ελπίδα Μεταξά, Μάιρα Μηλολιδάκη, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Μιχαλά, Ελένη
Μολέσκη, Δήμητρα Μπάρλα, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Ανοιξιά Μπουτζιούκα,
Ρωμαλέα Ντρέγκα, Ευτυχία Ξανθουδάκη, Έλπη Οικονόμου, Ντέπυ Πάγκα, Αιμιλία
Παπαδάκου, Ελένη Παργινού, Κατερίνα Παρίσσου, Βάσια Πασπαλή, Ζέτα
Πασπαράκη, Ελίνα Ρίζου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Χριστίνα Σκάζα, Ανδρομάχη
Σπανέλλη, Έλενα Σταμάτη, Μαργαρίτα Σταυροπούλου, Εύα Στυλάντερ, Κωνσταντίνα
Τάκαλου, Βασιλική Τρουφάκου, Πηνελόπη Φλουρή, Άννα Χανιώτη, Εμμανουέλα
Χαρατσή, Ίρις Χατζηαντωνίου

Σκηνοθεσία, δραματουργία: Νίκος Κορνήλιος
Συνεργασία στη δραματουργία: Ευγενία Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιώτη
Φωτογραφία: Γιώργος Παπανικολάου, Αλέξης Ιωσηφίδης
Βοηθός φωτογράφου: Άγγελος Τσουκαλάς
Color correction: Βασίλης Κουντούρης (studio19st)
Ήχος: Γιάννης Καραμήτρος, Βασιλική Πούλου, Ιάσονας Θεοφάνου
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός ήχου, μιξάζ: Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης - Studio 19
Σκηνική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μπαλωμένου
Βοηθοί παραγωγής: Παναγιώτης Δρακόπουλος, Δημήτρης Αμπατζής
Οργάνωση παραγωγής: Ευγενία Παπαγεωργίου
Παραγωγή: Νίκος Κορνήλιος

 

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

14/05/2013

Επεξεργασία ήχου για την ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Κορνήλιου :

"11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ"

 

odyssey performance

 

 

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Από 9 Μαΐου 2013 - Αίθουσα 1 (20:00)

 

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος με τους: Λάμπρο Αποστόλου ,Εύα Γαλογαύρου, Εύα Στυλάντερ, Γιώργο Τζουβελέκη, Θοδωρή Ματινόπουλο, Πέρσα Κάραλη, έκτακτη συμμετοχή Μάϊρα Μηλολιδάκη.

Η Εύα, μια νεαρή κοπέλα που σπουδάζει κλασικό τραγούδι, συναντά για πρώτη φορά τον πατέρα της, φύλακα σε μάντρα φορτηγών, ο οποίος αγνοούσε μέχρι τώρα την ύπαρξή της. Αμήχανοι και οι δύο, προσπαθούν να βάλουν ο ένας τον άλλον στη ζωή του.

 

Συντελεστές :
Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος, Ευγενία Παπαγεωργίου
Φωτογραφία : Κλαούντιο Μπολιβάρ, Νίκος Θωμάς
Μοντάζ : Ευγενία Παπαγεωργίου.
Ηχοληψία: Βασιλική Πούλου
Επεξεργασία ήχου : Κώστας Μπώκος (studio19st)

Παραγωγή / Σκηνοθεσία : Νίκος Κορνήλιος

 

 


11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ - trailer HD

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

11/05/2013

Διεύθυνση - Μίξη ήχου για την συναυλία :

"Βάκχες" - Georgia Spiropoulos

 

odyssey performance

 

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

11 Μαΐου 2013 - 21:00 Μικρή Σκηνή

 

Οι Βάκχες της Γεωργίας Σπυροπούλου παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, μαζί με τρία ακόμη έργα της σε μια βραδιά με κεντρικό άξονα τη φωνή. Η Σπυροπούλου συνθέτει έργα ακουστικά, ηλεκτροακουστικά αλλά και μεικτά στα οποία χρησιμοποιεί τη μουσική τεχνολογία. Στη δουλειά της η πρωτοπορία συναντά την προφορική παράδοση και η μουσική γραφή την πλαστικότητα του ηχητικού φαινομένου. Με κλασικές σπουδές πιάνου, τζαζ αυτοσχεδιασμού και ανώτερων θεωρητικών στην Αθήνα, σύνθεσης, ηλεκτροακουστικής μουσικής, ανάλυσης φόρμας στο Παρίσι, και master από την Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού (EHESS), τιμήθηκε με το βραβείο Villa Médicis Hors les Murs. Έχει εργαστεί ως μουσικός και ενορχηστρωτής στο χώρο της προφορικής μουσικής παράδοσης, ως συνθέτης-ερευνητής στο IRCAM με αντικείμενο τις «μεταμορφώσεις» της φωνής μέσω υπολογιστή και συνεργάζεται με πολλά μουσικά σύνολα, σολίστες και χορωδίες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Έχει λάβει πολλές αναθέσεις, τα έργα της παίζονται σε διεθνή φεστιβάλ, και δίνει συχνά διαλέξεις με θέμα τη δουλειά της

Πριν από τη συναυλία θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των έργων από τη Γεωργία Σπυροπούλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Brut
Saksti
Bouches
Βάκχες
Συνθέσεις της Georgia Spiropoulos

 

spyropoulou bacchae

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Φωνή: Médéric Collignon (Βάκχες), Shigeko Hata (Bouches)
Τενόρο σαξόφωνο: Θεόφιλος Σωτηριάδης
Μουσική τεχνολογία: José Miguel Fernández
Ηχητικές προβολές: Georgia Spiropoulos, José Miguel Fernández
Ήχος: Κώστας Μπώκος
Σκηνοθεσία & καλλιτεχνική επιμέλεια: Georgia Spiropoulos
Φωτισμοί-Σκηνικά: Arnaud Jung
Με την υποστήριξη: IRCAM – Centre Pompidou

 

 

 

 

•    Οι Βάκχες είναι σόλο όπερα για έναν τραγουδιστή-περφόμερ, μαγνητοταινία και live electronics. Βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, το έργο της Σπυροπούλου αποτελεί μια νέα ανάγνωση του αρχαίου δράματος που αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες μεθόδους σύνθεσης και ενορχήστρωσης, επιλέγοντας ωστόσο μια «μινιμαλιστική» προσέγγιση: ένας και μόνο ερμηνευτής, ο πολυβοκαλίστας Μεντερίκ Κολλινιόν, επιφορτίζεται με όλους τους ρόλους: γίνεται εκ περιτροπής Διόνυσος, Πενθέας, Άγγελος, Αγαύη. Μοναδικό αναγνωριστικό σημείο ταύτισης για τον κάθε ρόλο, η «φωνητική μάσκα», ένα ρεπερτόριο φωνών και ήχων ξεχωριστό και μοναδικό για κάθε πρόσωπο. Η τελετή της πυράς των Αναστεναριών και το τελετουργικό μοιρολόι (Νέα Γουινέα, Νησιά του Σολομώντα, Γη του Πυρός) που χρησιμοποιήθηκαν ως μουσικό υλικό, αποτελούν το «φυσικό περιβάλλον» που γέννησε τις Βάκχες. «Οι τελετουργίες του κόσμου φαίνεται να είναι μέσο κατάλληλο για την προσέγγιση του αρχαϊκού» σημειώνει η συνθέτης. Το έργο είναι ανάθεση του IRCAM – Centre Pompidou και πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Agora στο Παρίσι το 2010.

•    Το Brut είναι ηλεκτροακουστικό έργο, γραμμένο για μια installation-αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα των Michel Nedjar και Allen Weiss. Το υλικό του έργου προέρχεται από τα μπλουζ (Billie Holiday, Odetta) και από ήχους χαμηλής πιστότητας, ηχητικά αντικείμενα δουλεμένα με «πρωτόγονο» τρόπο.

•    Έργο για τενόρο σαξόφωνο και ηλεκτρονικούς ήχους, το Saksti γράφτηκε στο IRCAM το 2001. Μοιάζει σαν ένα είδος πάλης ή παιχνιδιού ανάμεσα στον σαξοφωνίστα και το σαξόφωνο όπου οι ήχοι του οργάνου διασταυρώνονται με τους ήχους της ανθρώπινης φωνής.

•    Το Bouches είναι έργο για γυναικεία φωνή, μαγνητοταινία και live electronics. Πρόκειται για έναν κύκλο φωνητικών κομματιών, αφιερωμένο στον τραγουδιστή-αυτοσχεδιαστή-πολυβοκαλίστα Δημήτριο Στράτο και βασισμένο στην ιδέα των μεταμορφώσεων της φωνής. Επίμονα κρατημένοι ρυθμοί και αβανγκάρντ ροκ φωνητικά, ένα διεσταλμένο γαλλικό νανούρισμα, γλωσσολαλιές και μιμήσεις-«τελετουργίες» φωνής με τη συνοδεία υπολογιστή. Το έργο είναι ανάθεση της Γαλλικής Ραδιοφωνίας - GRM, του Ensemble 2E2M και της Muse-εn-Circuit.

 

 

Παράσταση : 03/04/2012


[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

13/04/2013

Διεύθυνση - Μίξη ήχου για την παράσταση-συναυλία :

"Πλανόδιες ιστορίες" - Σαβίνα Γιαννάτου

 

odyssey performance

 

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

13 Απρίλιου 2013 - 20:30 Κεντρική Σκηνή

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου σε ένα μουσικό ταξίδι όπου συνεντεύξεις με μετανάστες και αποσπάσματα επιστολών, συνδιαλέγονται με μουσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους και μελωδίες από διαφορετικές εποχές και τόπους. Παίρνοντας συνεντεύξεις από μετανάστες για το ταξίδι, για το παρελθόν τους, για τη ζωή τους εδώ, η Σαβίνα Γιαννάτου έφτιαξε ένα μουσικό κείμενο όπου ο προφορικός λόγος γίνεται η πρώτη ύλη της μουσικής. Διηγήσεις σε γλώσσες πραγματικές και φανταστικές υπαγορεύουν τη μελωδία και το ρυθμό των κομματιών. Θέμα η μετανάστευση, η περιπλάνηση, η επικοινωνία. Πολύτεχνη σύμμειξη λόγου και μουσικής με τα μουσικά όργανα σε παράλληλη πορεία: ο δρόμος γίνεται ήχος και λέξη, ο λόγος γίνεται ρυθμός και μουσική. Το σύγχρονο κοντραμπάσο συνδιαλέγεται με την αναγεννησιακή βιόλα ντα γκάμπα, το ανατολικά τροπικό νέυ με το δυτικά συγκερασμένο πιάνο, η ιστορική πολίτικη λύρα με τον ηλεκτρονικό ήχο, η σύνθεση με τον αυτοσχεδιασμό.
 
Η Σαβίνα Γιαννάτου για τη συγκεκριμένη παράσταση επέλεξε μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών συνεργατών (Χάρης Λαμπράκης, Μιχάλης Σιγανίδης, Σωκράτης Σινόπουλος, Ανδρέας Λινός, Ευγενία Καρλαύτη, Μανώλης Μανουσάκης, Μαξίμ Μανκόφσκι). Το σχήμα πλαισιώνεται από την Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντίουι, τον Γιάννη Δεσποτάκη στα φωνητικά καθώς και τον ποιητή και μεταφραστή Γιώργο Κοροπούλη ως αφηγητή. Η ίδια αναλαμβάνει τη σύνθεση ενός μουσικού κειμένου με πρώτη ύλη τις αφηγήσεις, με τη συνεργασία του Μανώλη Μανουσάκη στην ηλεκτρονική επεξεργασία. Στην αναζήτηση πάντα, μιας νέας μουσικής ποιητικής. Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι από τα λίγα πρόσωπα που μπορούν να εντάξουν δημιουργικά τόση διαφορετικότητα στην ίδια ομάδα. Το ασυνήθιστο σύνολο που προτείνει αντιστοιχεί στο ασυνήθιστο βιογραφικό της: Παιδικά και ενήλικα τραγούδια, μεσαιωνικό - αναγεννησιακό ρεπερτόριο, μεσογειακή, βαλκανική, σεφαραδίτικη παράδοση, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός.

 

Performance: 13/04/2013

 

 

Σαβίνα Γιαννάτου "Πλανόδιες Ιστορίες" στήν Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. [13-04-2013]
Φωτογραφίες απο τις πρόβες - Βασίλης Κουντούρης (studio19st)

Συμμετέχουν:
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Λάμια Μπεντίουι
: τραγούδι
Χάρης Λαμπράκης
: νέυ
Σωκράτης Σινόπουλος
: πολίτικη λύρα
Ανδρέας Λινός
: βιόλα ντα γκάμπα
Μιχάλης Σιγανίδης
: κοντραμπάσο
Μανώλης Μανουσάκης
: live electronics, sound design
Ευγενία Καρλαύτη
: πιάνο
Μαξίμ Mανκόφσκι
: κρουστά
Γιάννης Δεσποτάκης
: φωνητικά
Γιώργος Κοροπούλης
: αφήγηση
Κλεοπάτρα Κοραή (lokey): video animation

Υπεύθυνος ήχου παράστασης : Κώστας Μπώκος(studio19st)
Κεντρικός μηχανικός ήχου παράστασης (μίξη ήχου αίθουσας) : Κώστας Μπώκος(studio19st)
Μηχανικός ήχου σκηνής : Γιώργος Κατσάνος
Μηχανικός ηχογράφησης : Βασίλης Κουντούρης

 

 

 

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ | Πλανόδιες Ιστορίεs Στέγη Γραμμάτων & τεχνών on Vimeo.

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

03/04/2013 - 24/04/2013

Ηχητικός σχεδιασμός για την παράσταση:

 

odyssey performance

Πρώτη παράσταση : 03/04/2013

Τελευταία παράσταση : 24/04/2013

robertwilson

 

 

PICCOLO Teatro di Milano - Teatro d' Europa

 

Piccolo Teatro Strehler
dal 3 al 24 aprile 2013
Odyssey
progetto, regia, scene e luci Robert Wilson
musica Theodoris Ekonomou
testo Simon Armitage da Omero, drammaturgia Wolfgang Wiens
costumi Yashi Tabassomi
collaborazione alle scene Stephanie Engeln
collaborazione alle luci Scott Bolman
suono Studio 19 - Kostas Bokos, Vassilis Kountouris
con Zeta Douka, Lydia Koniordou, Alexandros Mylonas, Maria Nafpliotou, Vicky Papadopoulou, Apostolis Totsikas, Nikitas Tsakiroglu, Stavros Zalmas, Thanassis Akokkalidis, Konstantinos Avarikiotis, Kosmas Fontoukis, Yorgos Glastras, Akis Sakellariou, Yorgis Tsabourakis, Yorgos Tzavaras, Marianna Kavalieratou, Lena Papaligoura
Ciclope (voce fuori scena) Dimitris Piatas
pianoforte Thodoris Ekonomou
registi assistenti Tilman Hecker, Ann-Christin Rommen
supervisione musicale Hal Willner
traduzione in greco moderno/collaborazione alla drammaturgia Yorgos Depastas
assistente alla regia Natassa Triantafylli
assistente alle scene Maria Tsagari
assistenti ai costumi Vassiliki Syrma
preparatrice vocale Melina Paionidou
supervisione trucco Evi Zafeiropoulou
supervisione parrucche e acconciature Chronis Tzimos
scenografie, oggetti di scena e costumi realizzati dai Laboratori del Piccolo Teatro

produzione Piccolo Teatro di Milano - Teatro d’Europa, Teatro Nazionale di Grecia, Atene
con il patrocinio di Ministero degli Affari Esteri d'Italia, Ministero degli Affari Esteri di Grecia

Special Sponsor CARPIGIANI

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

[ English ]

26/10/2012 - 16/03/2013

Ηχητικός σχεδιασμός για την παράσταση:

 

odyssey performance

Πρώτη παράσταση : 26/10/2012

Τελευταία παράσταση : 16/03/2013

 

 

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Το μεγάλο έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρακολουθεί το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα μετά τον Τρωικό πόλεμο, αλλά και όσα συμβαίνουν όταν ο ήρωας φτάσει στην Ιθάκη. Πρόκειται για ένα υπερβατικό "παραμύθι", που υπήρξε πάντα και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατεξοχής συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια και την περιπλάνηση της ύπαρξης σε έναν τραχύ αλλά συναρπαστικό κόσμο.


Η συνάντηση του Ρόμπερτ Ουίλσον με τον ομηρικό κόσμο είναι ένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα της φετινής περιόδου. Ένας από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου προσεγγίζει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο το υλικό του Ομήρου. Η ευαισθησία, η ευρηματικότητα και η φαντασία του μεγάλου αμερικανού δημιουργού συντονίζονται με το ομηρικό πνεύμα και οδηγούν σε μια ιδιαίτερη θεατρική γλώσσα, που μαγεύει τις αισθήσεις του θεατή. 18 αυστηρά επιλεγμένοι ερμηνευτές και οι σταθεροί, διεθνούς φήμης, συνεργάτες του Ουίλσον υλοποιούν με υψηλή αισθητική το ξεχωριστό αυτό εγχείρημα, που απευθύνεται σε όλους τους θεατές, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη θεατρική τους προπαιδεία.

Σε συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου-Teatro di Europa

 


Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σχεδιασμός σκηνικού και φωτισμών Robert Wilson

 

Μουσική Θοδωρής Οικονόμου
Κείμενο Simon Armitage
Δραματουργία Wolfgang Wiens
Συνεργάτες Σκηνοθέτες Ann-Christin Rommen / Tilman Hecker
Κοστούμια Yashi Tabassomi
Μουσική επίβλεψη Hal Willner
Συνεργάτης - Σχεδιασμός σκηνικών 
Stephanie Engeln
Συνεργάτης σχεδιαστής φωτισμών 
Scott Bolman
Μετάφραση κειμένου στα ελληνικά - Δραματολογική υποστήριξη 
Γιώργος Δεπάστας
Σχεδιασμός ήχου 
Στούντιο 19 – Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης
Βοηθός σκηνοθέτη Νατάσα Τριανταφύλλη
Βοηθός σκηνογράφου Μαρία Τσαγκάρη
Βοηθός ενδυματολόγου Βασιλική Σύρμα

Τα σκηνικά τα κοστούμια και το φροντιστήριο κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια του
Piccolo Teatro di Milano

Διανομή:
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
Θανάσης Ακοκκαλίδης
Γιώργος Γλάστρας
Ζέτα Δούκα
Σταύρος Ζαλμάς
Μαριάννα Καβαλιεράτου
Λυδία Κονιόρδου
Αλεξάνδρος Μυλωνάς
Μαρία Ναυπλιώτου
Βίκυ Παπαδοπούλου
Λένα Παπαληγούρα
Άκης Σακελλαρίου
Γιώργος Τζαβάρας
Αποστόλης Τότσικας
Νικήτας Τσακίρογλου
Γιωργής Τσαμπουράκης
Κοσμάς Φοντούκης

Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

03/05/2012 - 30/09/2012

 

icesongs2

  EMST

  ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗΣ

   

  SonicTime speech/sound/silence

  Από την μόνιμη συλλογή του μουσείου

   

  EMST SONICTIME

   

   

  SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή Από τη συλλογή του ΕΜΣΤ

  3/5/2012 - 30/9/2012

  Επιμέλεια: Άννα Καφετση

   

  Μέρος ενός συλλεκτικού σχεδίου σε εξέλιξη, η έκθεση SonicTime, λόγος/ήχος/σιωπή συγκεντρώνει πενήντα πέντε έργα από τη συλλογή του Μουσείου, που θέτουν στο δημιουργικό τους κέντρο τη γλώσσα, τον ήχο, τη μουσική, καθώς και τη σιωπή ως κοινή τους μήτρα. Πρόκειται για βίντεο/ηχητικές/ multimedia εγκαταστάσεις, μονοκάναλα βίντεο, ηχητικά γλυπτά, σχέδια, διαδικτυακά έργα, cd ήχου, ηχητικά βιβλία και περφόρμανς των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, που συνιστούν διαφορετικές και ετερογενείς ακουστικές μορφές σύγχρονης τέχνης, κατά την κυριολεκτική ή/και μεταφορική τους εκδοχή, παλαιότερων και νεότερων δημιουργών προερχόμενων από ποικίλα καλλιτεχνικά περιβάλλοντα.

   

   

  Συμετοχή στην έκθεση :

ICESONGS2

A project by Danae Stratou

 in collaboration with Vasilis Kountouris

(2012)

 

 

icesongs2b

 

ICESONGS2 comprises a video & sound work which emerged from the site-specific installation ICESONGS created by Danae Stratou and presented at La Verriere, the exhibition space of the Fondation d’ Enterprise Hermes, in Brussels in 2010.

The most powerful element of the project was the astounding soundscape which had generated from sounds coming directly from the Antarctic Ocean emitted by the icebergs as they form on Antarctica's edges, they collide against each other, squeeze out into the open sea, sail away and finally melt. These sounds, captured by water microphones1 that are lying on the seabed of the Antarctic, are now used by researchers for monitoring Antarctica's melting ice shelf. Dr Alexander Gavrilov2 and Dr Jason Gedamke3 were kind enough to 4convert a large number of samples from their recordings, on my behalf, of the shifting icebergs' sounds and to share them with me for the purpose of this project.

 

The final composition of ICESONGS, kept intact in ICESONGS2, is a 20’ minute long soundscape comprising 7 “sound-waves”. These have been synthesised by transforming and the speed of 7 of the original - specially converted - recordings so that they vary in pitch and timbre and in this way reflect the rich range and diverse qualities of the sounds produced by the travelling, braking, colliding and melting of the icebergs.

 

These Iceberg’s songs coming from deep within the Antarctic Ocean are like voices coming out of an imagined landscape, at once familiar and alien, so powerful that they compelled me to attempt, in collaboration with sound and multimedia specialist, Vasilis Kountouris, to create a visual imagery that could potentially accompany the soundscape and thus form a new autonomous work. The result of this collaboration is the video/sound work ICESONGS2.

 

1Directional water microphones lying on the seabed in a defunct US naval base in South Australia. They used to be part of a massive US monitoring network whose aim was to track the paths of Soviet nuclear submarines as they crisscrossed the South Pacific.

2Centre for Marine Science and Technology, Curtin University of Technology

3Marine Mammal Research Program, Australian Antarctic Division

4 by speeding up the original sounds by ten times so that they transmit within the acoustic range of the human ear

 

Icesongs Squared - Documentation Video from Vital Space Projects on Vimeo.

 

Danae Stratou: http://www.danaestratou.com

Vital Space: http://www.vitalspace.org:

 

 

[ English ]

13/08/2012

city1 live utube video presentation

 

  Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

   

  Δευτέρα 13 Αυγούστου

  (Αίγινα - Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο)

   

   

  Συναυλία CITY 1 >live

   

  Στέλλα Γαδέδη(φλάουτο), Γιώργος Μουλουδάκης (κιθάρα)

  Ηχητικός σχεδιασμός - βίντεο: studio19st

   

  Παράσταση πολυμέσων, για φλάουτο, κιθάρα, προηχογραφημένα υλικά και προβολές

   

   

 

 

 

   

   

   

Το CITY 1>live είναι μια παράσταση πολυμέσων, στηριγμένη στο άλμπουμ CITY 1, που κυκλοφορεί στη δισκογραφία από την εταιρία «Σείριος».

 

Στην παράσταση, ανάμεσα στις μελωδίες από το φλάουτο της Στέλλας Γαδέδη και την κιθάρα του Γιώργου Μουλουδάκη, παρεμβάλλονται ήχοι της φανταστικής πόλης CITY 1, που ίσως δεν είναι παρά η ιδανική εσωτερική μας πόλη.

 

Οι μουσικές και οι ήχοι της φανταστικής πόλης, με την ενίσχυση της τεχνολογίας, περικυκλώνουν το χώρο δημιουργώντας την ακουστική πραγματικότητα της πόλης, ενώ οι βίντεο προβολές με εικόνες της πόλης και τα σχόλια για τους συνθέτες και τα έργα τους ντύνουν και ολοκληρώνουν αυτήν την πολυσύνθετη και ενδιαφέρουσα βραδιά. Ο ηχητικός σχεδιασμός και το βίντεο είναι της ομάδας του Studio 19. 

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 

Δευτέρα, 13 Αύγουστος, 2012 - 21:00

Τοποθεσία Εκδήλωσης: 

Αίγινα - Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο

Καλλιτέχνες:

Γιώργος Μουλουδάκης
Στέλλα Γαδέδη

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

07/07/2012 - 09/07/2012

 

Ηχητικός σχεδιασμός για την παράσταση:

IN SENSO OPERA

  7-9 Ιούλιου 1912

  Πειραιώς 260, Κτίριο Δ - Αθήνα

   

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

«Είμαι η κόμισσα Λίβια Σερπιέρι. Κατέδωσα τον εραστή μου, υπαξιωματικό Φραντς Μάλερ, για λιποταξία απ’ τον αυστριακό στρατό».

 

Μετά το Πεθαίνω σαν χώρα  –περφόρμανς-πρεσβευτή του Φεστιβάλ Αθηνών στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις– ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Δημητριάδης επανέρχονται με μια «όπερα χωρίς μουσική», εμπνευσμένη από το Senso του Λουκίνο Βισκόντι.

 

Την άρια-ποταμό πάνω στην ασίγαστη μνήμη ενός ερωτικού πάθους που οδήγησε στον εξευτελισμό και την τριπλή προδοσία –της πατρίδας, της κοινωνικής τάξης, του εραστή– ερμηνεύει μια «χορωδία» από γυναίκες ηθοποιούς (ανάμεσά τους μια Ιταλίδα) με ξεχωριστή σκηνική παρουσία.

 

 

     

 

 

 

 

Κείμενο Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός

 

Μουσική σύνθεση Δημήτρης Καμαρωτός

Σχεδιασμός ηχητικής κάλυψης Studio19

 

 Ενδυματολόγος – σκηνογράφος Ντόρα Λελούδα

 Φωτισμοί Γιάννης Δρακουλαράκος

 

Βοηθός σκηνοθέτη Μυρτώ Περβολαράκη

Βοηθός σκηνοθέτη Β' Έλενα Μουρίδη-Χασιώτου

 

Βοηθός ενδυματολόγου – σκηνογράφου Σπύρος Περβολαράκης

Μελέτη - επίβλεψη αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Δημήτρης  Ζαμενόπουλος 

Υπεύθυνος ροής ήχου Κώστας Μπώκος (Studio19) 

Μετάφραση στα Ιταλικά Σπύρος Περβολαράκης  

Διεύθυνση παραγωγής Ρένα Ανδρεαδάκη 

Διεύθυνση Theseum Ensemble Ελένη Πετάση

 

 

Γυναίκες

 

Sandra Garuglieri  

Νάντια Μουρούζη

Μαρία Ναυπλιώτου

Ηλέκτρα Νικολούζου

Θεοδώρα Τζήμου

Τζένη Δριβάλα

Ιωάννα Ασημακοπούλου

Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Μαριλού Βόμβολου

Βιργινία Κατσούνα

Κατερίνα Κυβετού

Ρεγγίνα Μανδηλάρη

Δάφνη Μανούσου

Εύη Μπλέσιου

Ελένη Πετάση

Όλγα Σπυράκη

Μαρία Σταύρακα

Δώρα Στυλιανέση

Σοφία Φίλωνος

Αναστασία Χατζάρα

Πιάνο Ειρήνη Τηνιακού

Ο αυστριακός Josef  Rüttger 

 

 

 

 

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

[ English ]

13/05/2012

[K]NOTmusic presents

Humans in Standing-Wave Harmonies

Analog Sound Live Performance with Live Visual Projection of "Water Audio Patterns"

13/5/2012

Dimitris Kamarotos [audio]

Nikos Kyriazopoulos [audio]

Vasilis Kountouris (studio19st) [visuals]

O Δημήτρης Καμαρωτός και ο Νίκος Κυριαζόπουλος δημιουργούν ένα χώρο ακρόασης ανάμεσα σε δύο αρθρωτά (modular) αναλογικά συστήματα. Συμπράττουν σε ένα σετ μεγάλης διάρκειας και μεγάλων διαφοροποιήσεων πυκνότητας, με φάσματα από απλά ημίτονα μέχρι μηχανικό θόρυβο. Το κοινό, μπορεί να διαλέγει διαφορετικές θέσεις διερευνώντας την διαφοροποίηση ακρόασης μέσα στο χώρο. Στην διάρκεια της συναυλίας ο Βασίλης Κουντούρης προβάλει "Water Audio Patterns" στο χώρο, όπως γεννιούνται από την ακρόαση των ήχων.

 

 

standingwaves

 

KNOT Gallery
Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εις. από Πύρρου)
πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι
Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)
http://knotarts.blogspot.com/

 

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]

 

 

 

 

[ English ]

19/04/2012 - 19/05/2012

A project by

"Δανάη Στράτου"

"Black Boxes!"

at

zoumboulakis galleries

Πλατεία κολωνακίου 20 (Αθήνα)

19/04/2012 - 19/05/2012

 


It's time to open the black boxes!

100 words

100 numbers

100 screens

100 black boxes

1 message

 

And the countdown begins the shape and the rhythm of a time bomb…

The visual artist Danae Stratou presents from April 19 until May 19 her new project at Zoumboulakis Galleries. It’s an installation entitled “It’s time to open the Black Boxes!”.

In a period of multiple crises, the projects targets at activating a dialogue which will induce us to react in a collective manner against the immobility that “friezes” us. By opening the “Black Boxes” we symbolically light up the words which reflect what we are in danger of losing and need to rescue or what threatens us today.

Through the exhibition the viewer has the chance to actively participate. With the inducement of the artist Danae Stratou, the audience had the opportunity, via a specially formed blog, to participate in the evolution of the work, by offering a word and expressing symbolically his own manner of thinking and reaction. The participation of the world was great, as it overcame the 1000 word submissions

 

BLACK BOXES CREDITS
Production: Vital Space Projects

Project Collaborators:
Research & Catalogue Text: Yanis Varoufakis
Catalogue Text: Sozita Goudouna
Video Design: Danae Stratou & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound Synthesis: Costas Bokos & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound mixing & mastering: Costas Bokos (Studio19st)
Sound Design: Danae Stratou & Costas Bokos (Studio19st)
Audio & Video Post Production : Studio19st
Aluminum boxes manufacturing: ELVAL S.A. Partheniou SA, Mevaco SA
Research consultants: John Bennett, Maria Papanikolaou
Communication strategy: Vassilis Goulandris, Tribe

Sponsor: ELVAL S.A.


It's Time To Open The Black Boxes! - Exhibition documentation
from Vital Space Projects on Vimeo.

A project by Danae Stratou, 2012

The Initiative:

Greece, Europe and indeed the World are experiencing a period of multiple crises – economic, social, political, environmental. IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! Is a participatory art project initiated by artist Danae Stratou. Living in Greece in this time of multiple crises, it is quite easy to fall into a state of fear-induced paralysis. As a reaction to this the artist resolved to act by means of an art project. Her hope was for this artwork to reflect and to ease Athens’ anxious struggle to carry on. Distanced from traditional commercial practices, it aspired to undercut its own costs, to give voice and to assist materially as many as people possible, to help attain a deeper understanding of our collective predicament, to empower a joint response to the paralysis that is causing us to “frieze up”. The project targets at activating a dialogue that will induce us to react in a collective manner. By opening the “Black Boxes” we symbolically bring to light the words which reflect, what we are in danger of losing and need to rescue, or what threatens us today.

Open call | Participatory angle | Touring
The project was originally inaugurated in Athens, Greece in April 2012. Through the use of a Vital Space blog, social media and other means, a wide range of people were invited to contribute to the project by submitting the one word that best expresses A) what frightens or threatens them the most, or B) what they believe is in urgent need of protection. The artist reviewed the nearly 1,000 submissions and chose 100 of them to be included in an installation comprising 100 black boxes.

Danae Stratou now aims at presenting this installation Internationally. The open call cycle will be re-activated each time the project is to travel in a new city for a period of 1-3 months prior to each exhibition. Through the Vital Space blog, a wide range of social media and conventional local media local communities will be invited to participate (by sending a word each). In this way the Black Boxes, when opened in a different city, will reveal local concerns, hopes and fears in a manner which, nevertheless, bind the different cities together. Thus the project will be constantly in flux in ways that reflect the think-global/act-local adage.


Black Boxes_ The digital version
from Vital Space Projects on Vimeo.

BLACK BOXES DIGITAL VERSION - VIDEO CREDITS

Video Design: Danae Stratou & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Video Editing: Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound Synthesis: Costas Bokos & Vasilis Kountouris (Studio19st)
Sound Design: Danae Stratou & Costas Bokos (Studio19st)
Audio & Video Post Production : Studio19st
Sound mixing & mastering: Costas Bokos (Studio19st)

 

 

 

 

 

[ Αρχή ]

[Home] - [ Βιο] - [Παραγωγές - Δραστηριότητες] - [ Ιστορία] - [Εργασίες]
[studio19 - Παρουσίαση] - [ Υπηρεσίες] - [Προϊόντα]
[s19 - Δημιουργικό Διαδίκτυο] - [ Ελευθερία]
[Δεσμοί] - [Credits & Επικοινωνία]
[sitemap] - [search]